Ny borgmester: Sådan vil jeg genoprette tilliden til Alternativet

Den nye kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde vil stå for mere gennemsigtighed i gangen på Rådhuset i et forsøg på at genoprette tilliden til Alternativet.

Sagerne omhandlende Niko Grünfelds CV-rod og høje kontorindretningsforbrug har efterladt Alternativet med en vælgertillid, der skal genoprettes.

Nu er det op til partiets nye kultur- og fritidsborgmester at sikre, at borgmesterposten og det succesfulde kommunalvalg ikke var en engangsforestilling.

Franciska Rosenkilde, der i dag blev valgt af partiets medlemmer til borgmesterposten, agter at gøre dette ved at fjerne distancen mellem borgere og Rådhusets tykke mure.

Det fortalte hun, da hun var igennem til et direkte interview i TV 2 Lorrys 19.30-udsendelse søndag.

Hvad vil du gøre for at genoprette tilliden til partiet blandt de københavnske vælgere?

- Vi skal være bedre til at formidle Alternativets successager fra Rådhuset, så borgerne, Københavnerne, der ikke nødvendigvis er medlemmer kan få et bedre indblik i, hvad vi foretager os derinde.

Hvordan kommer københavnerne til at mærke, at det nu er dig, der er Kultur- og Fritidsborgmester?

- Jeg vil fortsætte Alternativets kulturpolitik, så det vil ikke ændre sig som sådan. Selvfølgelig er jeg et andet menneske, og jeg gør tingene anderledes end andre. Men det tager vi en dag af gangen.

I dag fik København ny Kultur- og fritidborgmester. Vi fulgte med fra sidelinjen på en afgørende dag for partiet.

Hvorfor faldt valget på dig?

- Jeg har været medlem af partiet rigtig længe - siden 2014 - og jeg var folketingskandidat og har været med i mange processer af Alternativets politikudvikling. Jeg tror, det spiller en rolle. Samtidig har jeg siddet i Kultur- og Fritidsudvalget de seneste 10 måneder og har været gruppeforperson lige så længe.  

Rosenkilde blev valgt af Alternativets medlemmer ved en afstemning i eftermiddag. Hun fik 52 procent af de afgivne stemmer og blev valgt foran partifællerne Badar Shah og Kåre Traberg Smidt.

Franciska Rosenkilde er 42 år og Alternativets gruppeforperson i Københavns Borgerrepræsentation.

Hun har siddet i Sundheds- og Omsorgsudvalget samt Børne- og Ungeudvalget. Tidligere sad hun også i Kultur- og Fritidsudvalget. Hun fik 1.893 personlige stemmer ved kommunalvalget i 2017.

Rosenkilde har en professionsbachelor i sundhed og ernæring fra Metropol samt en kandidat i geografi fra Københavns Universitet. Hun har tidligere arbejdet som kok.

DET SAGDE FRANCISKA ROSENKILDE I SIN VALGTALE INDEN AFSTEMNINGEN:

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

20201015-093639-A-1920x1280we

Kredsformand om Rohdes exit: Det rigtige at gå sin vej

20201222-160250-L-1920x1280we

Vil fjerne en tredjedel af parkeringspladser på gaden - kan øjne støtte fra borgerlige

Hedeager og Løkke

Dyb og uforbeholden undskyldning på Facebook: ”Ikke i orden at brænde Lars og Pia af”

DUP - Hediye Tyrkiet

playEfter tre år i lokalpolitik: Unges perspektiv gør en forskel

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere