Ny arkitektkonkurrence: Hvem skal bygge på Stejlepladsen i Sydhavnen?

Diskussionen om byudvikling af det grønne område Stejlepladsen i Sydhavnen har været stor, men nu er arkitektkonkurrencen om at få lov til at bygge sat i gang.

Den røde linje afgrænser området på Stejlepladsen, hvor der skal bygges. Foto: By & Havn

Der har været meget diskussion om byudviklingen af det grønne område Stejlepladsen i Sydhavnen, men nu er arkitektkonkurrencen om at få lov til at bygge sat i gang.

By & Havn har indbudt tre arkitektsteams til at komme med deres bud på, hvordan et bæredygtigt bykvarter skal se ud.  

Læs også Byggeplaner i fredet område: 17.500 underskrifter afleveret til minister

- Det kan være genbrug af materialer, det kan være høje energistandarder og det kan være vægt på sociale fællesskaber, siger Anne Skovbro, administrerende direktør i By & Havn til TV 2 Lorry og fortsætter:

- Det kan også være vægt på, at der både skal være almene bolig, der skal være små boliger og plads til forskellige typer af mennesker - det synes vi er vigtigt, når vi taler om bæredygtighed, siger hun. 

Hensyn til fiskerhavn vejer tungt

Forud for arkitektkonkurrencen har der været workshops, hvor interesseorganisationer og lokale borgere har kunnet ytre bekymringer og komme med deres bud og idéer til, hvordan de ønsker området skal udvikle sig. 

- Der har det her med at tage hensyn til fiskerhavnen været vigtigt. Det er jo en bebyggelse, der skal bevares, og den vil vi fortsat leje ud til det fiskermiljø, der er dernede. Det andet, der har været vigtigt, er, at der ikke skal bygges for højt i nærheden af det (fiskermiljøet, red.). Det synes vi har været en god proces og nogle gode synspunkter, som vi har trukket ind i den arkitektkonkurrence, vi udskriver, siger Anne Skovbro.

Læs også Københavns gamle Fiskerhavn bliver fredet

Men selvom det nu ser ud til, at Stejlepladsen bliver bebygget, så har de lokale borgere, der er imod byggeriet, ikke opgivet kampen. 

- Vi kæmper jo fortsat for, at der ikke bliver bygget hernede - at Stejlepladsen bliver ubebygget. Derfor har vi også rettet henvendelse til Borgerrepræsentationen om, at de genforhandler forliget i de kommende budgetforhandlinger, siger Jan Mathisen, talsmand for Fiskerhavnens Venner i Sydhavnen til TV 2 Lorry. 

TV 2 Lorry har tidligere besøgt Fiskerhavnen i vores programserie Søndagsmagasinet, hvor kommer tæt på den lille enklave, før bulldozerne rykker ind.

13:24

Fiskerhavnen ærgrer sig over fremtid med mere byggeri.

Luk video

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik