Nu vil de have en ny sag: Domsmanden faldt i søvn

Advokat: Får man en rimelig dom, hvis en af domsmændene har sovet?

En nu 56-årig mand blev tilbage i november i Østre Landsret i København idømt fem års fængsel for vold mod og voldtægt af sine børn. I retten erkendte han volden, men nægtede voldtægt. Sagen skulle afgøres af seks dommere - tre juridiske dommere - og tre domsmænd - altså almindelige mennesker uden juridisk baggrund. Og her opstod problemet - for en af de tre lægdommere faldt i søvn under sagen.

- Det var ikke kun mig, der lagde mærke til det. Også to fængselsbetjente bemærkede det, siger Karoline Døssing Normann, der var forsvarer for den nu dømte til Ritzaus Bureau.

Advokaten påpeger, at store dele af sagen foregik i halvmørke med slukket lys og gardinerne trukket for, mens retten så videoafhøringer af mandens børn.

- Når domsmanden så har siddet og sovet, har han jo afgivet sin stemme på et ufuldstændigt grundlag. Dommere og domsmænd skal deltage opmærksomt i hele forløbet, understreger Karoline Døssing Normann.

Mens alle seks dommere var enige om, at manden skulle dømmes for vold, så mente to dommerstemmer, at han skulle frifindes for den alvorligste anklage - nemlig at han skulle have voldtaget sin datter.

Dermed var han blot én dommerstemme fra at blive frifundet.

- Det var en meget tæt afgørelse. Hvis den havde været enstemmig, havde det ikke haft den store betydning, at domsmanden faldt i søvn, siger Karoline Døssing Normann.

Det vides ikke, hvornår sagen kommer for Højesteret, men Karoline Døssing Normann håber, at det vil ske med helt vågne dommere.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

joh-f73df42b-2340-4e89-80b8-0d6b8be660b7

Politi efterforsker mulig bilbombe som rockerbande-relateret

Artikel foto

playVideo: Se, hvordan årets politihund arbejder

617670-311

Politi efterforsker mulig bilbombe i Gladsaxe som drabsforsøg

rullemarie

Beboere evakueres - politiet frygter sprængstof

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere