Nu satser ejer af lukningstruet tegneseriebutik på overlevelse

Den 47-årige tegneseriebutik, Fantask, kan muligvis overleve takket være en crowdfunding-indsamling. Men det kræver, at kunderne opper sig.

For få dage siden traf Marit Nim en hård beslutning.

quote Lige nu ser det betydeligt mere lyst ud end for 24 timer siden. Og jeg har tænkt mig at kæmpe for det.

Marit Nim, ejer af Fantask

Hun meddelte sine kunder, at hendes hjertebarn, Københavns ældste tegneseriebutik, Fantask, ville lukke og slukke til sommer, da det ikke længere kunne løbe rundt.

Men nu - kun få dage senere - ser virkeligheden helt anderledes ud.

En loyal kunde i butikken har startet en crowdfunding-indsamling - og på under to døgn har kunder og fans til Fantask samlet over 300.000 kroner ind til butikken.

- Jeg tænker, at det er helt vildt. Det er utroligt så mange dejlige mennesker, der findes derude, der holder af Fantask. Jeg er dybt, dybt taknemmelig, siger Marit Nim, ejer af Fantask, til TV 2 Lorry.

Den enorme pengesum gør, at Marit Nim nu tør satse på, at butikken overlever:

- Jeg satser på, at kombinationen af indsamlingens størrelse - og folk, der gerne vil hjælpe os med at vende forretningen, gør, at vi finder en løsning. At beløbet er endnu større, end vi først troede, gør en forskel, fordi det kan dække endnu mere af hullet, siger hun.

Marit Nim tror på, at Fantask har en fremtid.

- Lige nu ser det betydeligt mere lyst ud end for 24 timer siden. Og jeg har tænkt mig at kæmpe for det, siger Marit Nim.

Crowdfunding-indsamlingen

Pengene gør det ikke alene

Pengene fra indsamlingen er dog ikke alene om at redde Fantask - det er Marit Nim godt klar over.

Men de kan dække hullet - og så kan de købe hende tid til at tale med alle de folk, der har henvendt sig for at hjælpe hende med at gøre forretningen mere bæredygtig.

- Pengene kan være et åndehul, så vi kan forbedre butikken, siger hun.

- Nogle mener, at de har gode idéer til at skabe mere liv i butikken, og andre har foreslået at slå pjalterne sammen. Jeg håber, at én af dem kan ligge inde med det guldkorn, vi har brug for, siger hun.

Hun vil ikke komme nærmere forslagene, inden hun har holdt møder med dem, der har henvendt sig.

Men heller ikke det, gør nogen forskel, hvis kunderne bliver væk. Butikken har især været udfordret på, at flere køber deres tegneserier på nettet - og fravælger de fysiske butikker.

Men siden Marit Nim meddelte, at butikken skulle lukke, har det væltet ind med kunder i Fantask. Og det skal fortsætte, hvis ikke det skal være slut til sommer.

- Hvis ikke kunderne fortsætter med at komme om et halvt år, så gør det ikke nogen forskel. Så jeg ved ikke, om vi er i mål. Men jeg er meget mere positivt stemt nu, siger hun.

Fantask sælger både med tegneserier, bøger, spil og merchandise. Men det kan være slut - butikken har annonceret, at de lukker til sommer.