Nu lukker haveforening portene døgnet rundt

Haveforeningen Vennelyst vil i vinterperioden låse portene døgnet rundt, så fremmede gæster ikke har adgang til området.

I maj måned gav Københavns Kommune kolonihaveforeningen Vennelyst lov til at låse de offentlige porte ind til haveforeningen om natten. Men fra den 1. oktober vil lågerne der giver adgang til området mellem Haveforeningen Vennelyst og Ydre Stadsgrav blive aflåst hele døgnet.

Lågerne bliver istandsat og kommer til at være låst hele vinterperioden til den 31. marts, hvorefter lågerne igen vil være aflåst fra klokken 21 om aftenen til klokken otte om morgenen, som de har været de seneste måneder.

- Baggrunden er den øgede utryghed havelejere i HF Vennelyst konkret har følt, efter de sidste flere års stigende problemer med indbrud og overnattende uindbudte mennesker, i en række af kolonihavens huse. Specielt hårdt ramte er husene med front til Ydre Stadsgrav, skriver Haveforeningen Vennelyst i en pressemeddelse.

"Skal have lov til fred"

Beboerne i haveforeningen Vennelyst er gennem flere år blevet vant til, at hjemløse har brudt ind i deres huse for at overnatte. Tidligere i år endte et indbrud med et drab på en hjemløs mand, som blev fundet død i voldgraven ved Christiania. 

Efterfølgende efterspurgte haveforeningen, at de måtte lukke de fire kommunale gitterporte, som giver adgang til haveforeningen fra Christianshavn. I maj måned gav overborgmester Frank Jensen så lov til, at havforeningen måtte låse portene, hvis de selv stod aflåsning og vedligehold.

- Dem, der har kolonihave i Vennelyst, de skal have lov til fred og tryghed i deres have. Vi er glade for at give dem sikkerhed ved at lukke portene, sagde Overborgmester i Københavns Kommune, Frank Jensen, Soc. Dem., i maj til TV 2 Lorry.

På de relevante låger vil Københavns Kommune opsætte skiltning, som oplyser om den fremtidige låseordning. Haveforeningen Vennelysts bestyrelse beklager ligeledes i en pressemeddelse over for personer, der ofte går en tur i haven, for at det ikke vil kunne lade sig gøre i en længere periode.

Sådan ser de skilte ud, som nu bliver sat op på lågerne ind til Haveforeningen Vennelyst.
Sådan ser de skilte ud, som nu bliver sat op på lågerne ind til Haveforeningen Vennelyst.
Foto: HF Vennelyst

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Bertel2

Bertel Haarder takker af: Her er 9 nedslag i hans lange karriere

20200917-173607-L-1920x1277we

Her er de 12 sager: Advokatundersøgelse afslører Frank Jensens krænkelser

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

Lejlighed altaner

Det kan blive sværere at få en altan i København

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere