Nu kommer kineserne direkte til København

Beijing Capital Airlines indtager i dag Københavns Lufthavn. Det er første gang, at et kinesisk flyselskab flyver direkte mellem Danmark og Kina.

I dag lander et fly fra kinesiske Beijing Capital Airlines i Københavns Lufthavn. Det er første gang, et kinesisk flyselskab flyver direkte mellem Danmark og Kina, og der er store forventninger til den nye rute.

- Når Beijing Capital Airlines i dag sætter landingshjulene i Københavns Lufthavn kan det blive startskuddet på et væksteventyr af de helt store. Vi ved, at kinesiske turister bruger to-tre gange så mange penge som den gennemsnitlige turist, og det kan derfor få stor betydning for turismebranchen i hele Danmark, hvis vi for alvor får etableret en luftbro til Kina, siger adm. direktør i Københavns Lufthavne A/S, Thomas Woldbye.

Det kinesiske flyselskab medbringer i første omgang cirka 3500 chartergæster fra det kinesiske rejsebureau Caissa i september og oktober. Der arbejdes dog på at gøre ruten permanent, lyder det fra Københavns Lufthavn.

De kinesiske passagerer ankommer direkte fra Hangzhou og Beijing.

Ifølge Københavns Lufthavn bruger kinesiske turister typisk 2000 kroner i døgnet.

Siden 2009 er antallet af langdistanceruter i Københavns Lufthavn fordoblet, og fra næste år vil der være 35 direkte langdistanceruter i Københavns Lufthavn.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Parkeringsvagt

Nu kommer der kommunal parkeringskontrol i Brøndby

Maddrengen roerer

play13-årig elsker at lave mad: Nu har han skabt sit eget fritidsjob

Postbyen

playMegaprojekt skrider frem: Her skal Københavns næste højhuse bygges

elløbehjul

Ny lov: Hjelm-pligt på el-løbehjul

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere