Nu kan man flyve fra København til Skagen på blot én time i uge 29

Skagen får sin første direkte flyrute til København til sommer i den såkaldte ’Hellerup uge’.

Hver sommer står den på dyr rosévin og store armbevægelser, når forretningsfolk og liebhavere indtager Skagen i uge 29.

Den såkaldte ’Hellerup uge’ byder traditionen tro på masser af fest og luksus, og for den travle jetsetter, der ikke gider spilde sin tid på langvarig transport, er der nu hjælp at hente. 

Vandflyselskabet Nordic Seaplanes har nemlig valgt at indføre sommerflyvning mellem København og Skagen i uge 29.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

- Vores traditionelle kunder er forretningsfolk, og mange af dem holder ferie i juli. Derfor var vi på udkig efter en destination, hvor vi kunne opfylde et behov for flyvninger, siger Lasse Rungholm, direktør i Nordic Seaplanes, i pressemeddelelsen.

- Skagen er et utroligt smuk sted og tiltrækker hvert år mange københavnske gæster, især i uge 29. Derfor så vi potentialet i at tilbyde flyvninger til dem, der gerne vil slippe for 6-7 timer på motorvejen eller spare de 3-4 timer turen tager, hvis man flyver til Aalborg, siger han.

(Artiklen fortsætter under billedet)

En enkeltur med vandflyveren mellem København og Skagen koster 2900 kroner.
En enkeltur med vandflyveren mellem København og Skagen koster 2900 kroner.
Foto: Pressefoto - Nordic Seaplanes

En times flyvetur

Der bliver afgang fra Københavns havn klokken 18.15 og ankomst i Skagen klokken 19.15. Det betyder, at man kan nå sit eftermiddagsmøde i København og stadig nå at se solnedgangen ved Ruths Hotel. For de gæster, der allerede er i Skagen, bliver der hver aften mulighed for at tage en sightseeing-tur med flyet.

- Når vi har fået passagererne fra København i land, tilbyder vi en 20 minutters rundflyvning over Skagen, ned over Råbjerg Mile og Den Tilsandede Kirke og retur. Jeg kan godt garantere, at det bliver den mest Instagram-egnede udflugt, du kan komme på i Skagen til sommer, siger Lasse Rungholm.

Her ses Skagen fra luften.
Her ses Skagen fra luften.
Foto: Pressefoto - Nordic Seaplanes

Turismen i Skagen er i disse år inde i en meget positiv udvikling. Fra 2017 til 2018 steg antallet af overnatninger med 5 procent - i 2019 sætter antallet af krydstogtgæster rekord for tredje år i træk - og over de kommende år bliver byens hotelkapacitet øget med 50 procent.

Turistorganisation glæder dig 

Hos Turisthus Nord, den fælles turistorganisation for Skagen, Frederikshavn og Sæby, glæder man sig over nyheden om den direkte forbindelse fra København til sommer:

- Nu bliver det endnu nemmere at komme hertil, og jeg håber selvfølgelig, at flyvningerne bliver en succes, så de på sigt kan udvides til hele sommeren, siger René Zeeberg, direktør i Turisthus Nord, i pressemeddelelsen.

- Uge 29 er blevet et fænomen i den danske sommer, som vi aldrig har markedsført. Det er jo nærmest blevet en tradition helt af sig selv, og at vi nu får direkte flyforbindelser fra København i uge 29 understreger jo bare, hvor populær Skagen er. Sammen med de mange investeringer i nye hoteller, som vi kan glæde os over, så tegner det et billede af en meget spændende fremtid for turismen i Skagen, siger René Zeeberg.

En enkeltur med vandflyveren mellem København og Skagen koster 2900 kroner.