Nu kan du købe prins Henriks kunst: Samling ryger under hammeren

900 forskellige stykker royal kunst kommer nu på auktion hos Bruun Rasmussen i Bredgade i København. 

Billedet er taget i forbindelse med udstillingen Himmelsten. H.K.H. Prins Henriks samling af orientalsk jadekunst på Koldinghus i 2016. Foto: Lærke Posselt

Hvis et stykke asiatisk jadekunst med et markant royalt aftryk bare lige er sagen, har du nu chancen for at købe netop sådan en sjældenhed med hjem til stuen. 

Hele 900 forskellige kunsgenstande fra prins Henriks private samling skal således nu under hammeren hos Bruun Rasmussen i Bredgade i København. 

Det skriver auktionshuset i en pressemeddelelse.

Et udsnit af Prins Henriks samling. Næsten 900 auktionsnumre skal under hammeren hos Bruun Rasmussen. Foto: Andreas Stenmann

Prins Henrik har gennem store dele af sit liv håndplukket figurer og masker fra Afrika og asiatisk jadekunst – alt lige fra amuletter til skåle og fabeldyr. Første del af samlingen skal på auktion på Bredgade til august.

Allerede nu kan du byde på hele samlingen på bruun-rasmussen.dk, og de højeste bud herfra vil være startbuddene ved den Traditionelle Auktion på Bredgade. 

De billigste elementer i samlingen er vurderet til 2.000 kroner. 

FAKTA:

  • Auktion: 27.-29. august. Alle dage fra klokken 15.00 i Bredgade 33 i København. Der er mulighed for at byde med live på bruun-rasmussen.dk.
  • Eftersyn: 16. august fra 15.00 – 19.00 og 17.-25. august, alle dage fra klokken 12.00 – 17.00


Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?