Nu kan du få gratis advokathjælp på Hovedbiblioteket

Københavnske Advokaters Retshjælp flytter nu til Hovedbiblioteket for at blive mere synlige.

Københavnske Advokaters Retshjælp, som i mange år har haft lokaler i ”Kringlegangen” ved Gråbrødre Torv, har indgået en ny aftale med Københavns Kommune om, at rådgivningen nu flytter ind på Hovedbiblioteket i Krystalgade.

Flytningen betyder, at advokaterne kommer tættere på borgerne og bliver mere synlige, fordi, der dagligt er mange mennesker, der kommer forbi på biblioteket.

- En person fra vores bestyrelse kom i kontakt med kommunen vedrørende omorganisering på biblioteket, og fik så den idé at spørge om, vi ikke kunne få plads der, fordi det er en god måde at komme i kontakt med mennesker, der godt kan bruge vores hjælp. Så nu har vi fået et hjørne oppe på femte sal, hvor man kan sidde og tale i fortrolighed med de rådsøgende, fortæller advokat Stephan Falsner fra Brønnum Advokater, der en af de 35 jurister, der på skift yder den gratis rådgivning til borgerne uanset indkomst.

Yder juridisk førstehjælp

Retshjælpen har åbent tirsdag og torsdag mellem 17 og 19, og første gang er den 6. november, hvor der fremover altid vil sidde to advokater på vagten.

- Vi yder det, man kan kalde for juridisk førstehjælp. Det er oftest de nære problemer, folk risikerer at opleve i dagligdagen, og som går én på. Det kan handle om en fyring, om et brev fra skattevæsnet, en uretfærdig bøde osv. Og der kan vi så rådgive om, hvad man kan gøre ved problemet, og den rådsøgende vil kunne få at vide om en sag er værd at gå videre med, og hvad næste skridt i så fald bør være, siger Stephan Falsner til TV 2 Lorry.

De nye lokaler falder i forbindelse med 40 års jubilæet for retshjælpsadvokaterne, og der vil blive sat skilte op på Hovedbiblioteket, så folk kan finde vej hen til retshjælpen. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere