Nu kan du få 400 kroner i tilskud, hvis du vil sortere dit affald

Københavns Kommune tilbyder 400 kroner i tilskud til københavnere, der vil bruge dem på at anskaffe sig et affaldssorteringsystem.

Foto af affaldssortering og biospande. Foto: Liselotte Sabroe - Ritzau Scanpix

Det kan være svært at få plads til de mange forskellige affaldsbeholdere, som miljøbevidste borgere har brug for, hvis affaldet skal sorteres korrekt. Specielt hvis man bor i en lille lejlighed i København.

Derfor har et bredt politisk flertal i Københavns Kommune besluttet at række borgerne en hjælpende hånd.

Et tilskud på op til 400 kroner per bolig skal nemlig få flere til at anskaffe sig et affaldssorteringssystem til hjemmet, oplyser kommunen i en pressemeddelse.

- Vi vil gerne gøre det nemmere for københavnerne at sortere deres affald ved at skabe de bedste forudsætninger. Tilskuddet bliver derfor guleroden til at få købt et godt sorteringssystem, siger Karina Vestergaard Madsen fra Enhedslisten, der er stedfortrædende teknik- og miljøborgmester.

Beslutningen om at lave en tilskudsordning, der løber frem til den 1. august 2019, er blandt andet baseret på en spørgeskemaundersøgelser og flere forsøgsordninger, der har peget på, at et praktisk affaldssystem i hjemmet til at sortere affald er vigtigt for at komme godt i gang med affaldssortering.

70 procent af affaldet skal genanvendes

Den nye tilskudsordning et af to tiltag, der skal være med til at sikre, at Københavns Kommune når målet om, at 70 procent af alt affald i 2024 skal genanvendes. Det andet tiltag er et nyt online-forløb, der hedder ’KBH sorterer’.

- Vi ønsker ikke at bruge løftede pegefingre for at få københavnerne til at sortere mere. Vi vil hellere motivere dem. Det gør vi bl.a. ved at tilbyde dette nye forløb, som er nøje tilrettelagt til at få nye, gode vaner til at sortere affald, siger Karina Vestergaard Madsen.

Forløbet strækker sig over 21 dage og består af tolv runder, der tager maks fem minutter at komme igennem. Runderne modtages på mail. 

Man kan søge om tilskud til et sorteringssytem frem til 1. august 2019 eller tilmelde sig forløbet ’KBH sorterer’ på www.kbhsorterer.kk.dk

Målsætninger for Ressource- og Affaldsplan 2024

70 % af husholdningsaffaldet indsamles til genanvendelse i 2024 

  • Sikre bedre brug af ressourcerne i husholdningsaffaldet ved at øge andelen, der genanvendes.
  • Sikre en høj kvalitet i de indsamlede ressourcer, da det understøtter, at de kan genanvendes i nye produkter.

59.000 tons CO2 reduktion

  • Reducere CO2-udledningen i 2024 med fokus på udnyttelse af bioaffald til biogas samt at få plast ud af affaldsforbrændingen. Målet skal bidrage til, at København bliver klimaneutral i 2025 som en del af KBH 2025 Klimaplanen. Både indsatser i forhold til erhvervs- og husholdningsaffald bidrager til opfyldelse af målet.

Tredobling af genbrug

  • Genbruget skal tredobles i de kommunale bytte- og genbrugsfaciliteter (fra 2000 tons i 2016 til 6000 tons i 2024), og et flertal af københavnerne skal gøre brug af dele-, bytteeller genbrugsordningerne (mål fra Fællesskab København, som i 2015 viste 22 %).

 

Kilde: Ressource- og Affaldsplan 2024

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik