Nu kan du få 400 kroner i tilskud, hvis du vil sortere dit affald

Københavns Kommune tilbyder 400 kroner i tilskud til københavnere, der vil bruge dem på at anskaffe sig et affaldssorteringsystem.

Det kan være svært at få plads til de mange forskellige affaldsbeholdere, som miljøbevidste borgere har brug for, hvis affaldet skal sorteres korrekt. Specielt hvis man bor i en lille lejlighed i København.

Derfor har et bredt politisk flertal i Københavns Kommune besluttet at række borgerne en hjælpende hånd.

Et tilskud på op til 400 kroner per bolig skal nemlig få flere til at anskaffe sig et affaldssorteringssystem til hjemmet, oplyser kommunen i en pressemeddelse.

- Vi vil gerne gøre det nemmere for københavnerne at sortere deres affald ved at skabe de bedste forudsætninger. Tilskuddet bliver derfor guleroden til at få købt et godt sorteringssystem, siger Karina Vestergaard Madsen fra Enhedslisten, der er stedfortrædende teknik- og miljøborgmester.

Beslutningen om at lave en tilskudsordning, der løber frem til den 1. august 2019, er blandt andet baseret på en spørgeskemaundersøgelser og flere forsøgsordninger, der har peget på, at et praktisk affaldssystem i hjemmet til at sortere affald er vigtigt for at komme godt i gang med affaldssortering.

70 procent af affaldet skal genanvendes

Den nye tilskudsordning et af to tiltag, der skal være med til at sikre, at Københavns Kommune når målet om, at 70 procent af alt affald i 2024 skal genanvendes. Det andet tiltag er et nyt online-forløb, der hedder ’KBH sorterer’.

- Vi ønsker ikke at bruge løftede pegefingre for at få københavnerne til at sortere mere. Vi vil hellere motivere dem. Det gør vi bl.a. ved at tilbyde dette nye forløb, som er nøje tilrettelagt til at få nye, gode vaner til at sortere affald, siger Karina Vestergaard Madsen.

Forløbet strækker sig over 21 dage og består af tolv runder, der tager maks fem minutter at komme igennem. Runderne modtages på mail. 

Man kan søge om tilskud til et sorteringssytem frem til 1. august 2019 eller tilmelde sig forløbet ’KBH sorterer’ på www.kbhsorterer.kk.dk

Målsætninger for Ressource- og Affaldsplan 2024

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Miljø

bus busrute

Samarbejde mellem regioner sikrer den første regionale elbusrute

80_percent

playGladsaxe firdobler antallet af ladestandere til elbiler

parcelhuserødovre

Kommune lokker borgere med 61.000 kroner i nyt, grønt projekt

def_thumb,50_percent

playUndersøiske stenrev kan blive fremtidens kystsikring på Nordkysten

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere