Nu får Nordhavn et flydende aktivitetshus

Mandag indvier Københavns Nordhavn et nyt og flydende aktivitetshus.

Det ligger lige for, at boligområdet Nordhavn på Østerbro langs kajen i København lægger op til et friluftsliv ved vandkanten.

Og nu bliver det endnu lettere for beboerne at dyrke vandet, som Nordhavn er omkranset af.

quote Vi håber, at det vil booste det byliv, der er herude i Nordhavn.

Jane Hegner Mortensen, projektleder, By & Havn

Mandag den 19. august blev et nyt aktivitetshus endelig indviet ved Sandkaj. Huset flyder på vandet, og det indbyder til aktiviteter som kajak, vinterbadning og havsvømning.

- Vi håber, at det vil booste det byliv, der er herude i Nordhavn, og få endnu flere foreninger til at poppe op, så vi får et aktivt byliv herude i Nordhavn, siger Jane Hegner Mortensen, projektleder, By & Havn til TV 2 Lorry. 

Aktivitetshuset skal bruges af foreningerne i Nordhavn IF. Nordhavn IF er vokset meget siden etableringen i år 2016, og samler i dag 12 foreninger under samme hat.

Nordhavn er en forholdsvis ny bydel, der først for alvor fik beboere i 2014.

Her ses saunaen med udsigt over vandet i det nye aktivitetshus.
Her ses saunaen med udsigt over vandet i det nye aktivitetshus.
Foto: TV 2 Lorry

Herligheden ved vinterbadning

Selve huset består af 152 indendørs kvadratmeter med foreningslokale, toilet- og badefaciliteter, sauna, og omklædningsrum. 

Langs huset er der offentligt tilgængelige trædæk og en trappe til ophold. Der er også etableret et offentligt tilgængeligt handicaptoilet.

Der er direkte adgang til havet fra aktivitetshuset.
Der er direkte adgang til havet fra aktivitetshuset.
Foto: By & Havn

Arkitektonisk vil huset bære præg af inspiration fra de gamle traditionelle bådhuse. Fortolkningen er dog moderne og med store vinduespartier og udearealer.

- Når vi bygger et flydende aktivitetshus, kan vi forhåbentligt få endnu flere til at se herligheden ved vinterbadning eller kajak, siger Jane Hegner Mortensen.

Huset spiller sammen med de udendørs funktioner, der i forvejen er i bydelen, herunder Konditaget Lüders, robådsforposten ved Sandkaj og badezonen.

 
 
Foto: By & Havn

Det nye hus har kostet 11,4 millioner og er finansieret af By & Havn, Københavns Kommune og Lokale og Anlægsfonden.

Spektrum Arkitekter står bag det flydende hus.

 
 
Foto: By & Havn