Nu får herberger flere sengepladser til hjemløse i vinterkulden

Midler fra særpuljer giver flere nødovernatningspladser på herberger i København og ekstra støtte til særligt udsatte migranter.

Der er flere senge på vej til hjemløse i de kolde vintermåneder i København, mens udsatte migranter også får en ekstra håndsrækning.

Fem forskellige organisationer, der giver ly til hjemløse i vinterkulden og hjælper udsatte migranter, har fået tilført de resterende midler fra særpuljer i Københavns Kommune.

670.000 kroner, der var i overskud fra særpuljen, er blevet fordelt til de fem organisationer.

Det betyder blandt andet, at Kirkens Korshær, som har modtaget 200.000 kroner, nu kan oprette 40 ekstra nødovernatningspladser i perioden 15. november til 31. december 2019 på deres herberg Kompasset i Bispebjerg.

Det oplyser Københavns Kommune på sin hjemmeside.

Målgruppen for særpuljen er særligt udsatte migranter med lovligt ophold i Danmark. De organisationer, der har fået del i puljen, skal bruge midlerne på at tilbyde disse omsorg, råd og vejledning, kontaktsteder, sundhedstilbud, overnatningssteder og ledsagerordninger ved hjemrejse.

Puljerne fordeles som led i Københavns Kommunes transitprogram. Det er et program, der blev oprettet i 2015 for at sikre en indsats for særligt udsatte hjemløse – primært migranter fra en række EU-lande.

Disse organisationer har fået del i puljen

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere