Nu får blaffere deres helt egne stoppesteder i København

Nu får blaffere i København deres helt egne stoppesteder.

Gomore og andre tilbud, hvor folk kan betale sig til et lift i en fremmed bil, vinder mere og mere frem. Men der er stadig også dem, der på gammeldags manér vælger at stikke tomlen i vejret og blaffe sig til en gratis tur. Sidstnævnte får nu deres helt egne stoppesteder.

- Vi vil gerne gøre det lettere at blaffe i byen, og så vil vi gerne sætte fokus på blaffertraditionen, siger Carsten Theede, der leder projektet Blaffernationen og initiativtager til de nye stoppesteder.

Helt konkret er de tre stoppesteder nærmere en slags markering, som gør det lettere for både billister og blaffere at finde hinanden. Der er rejst tre store skulpturer - en ved Fisketorvet og to ved motorvejen ved Folehavnen. 

- Jeg håber, at der er flere, der vil begynde at blaffe, fordi det er en rigtig god måde at skabe tillid til andre mennesker. I bilerne møder man alle mulige forskellige mennesker, fortæller han.

Skulpturerne blev sat op i lørdags og får lov at stå indtil 1. november, og derefter vil Københavns Kommune sætte officielle vejskilte op, der markerer fem forskellige stoppesteder for blaffere i København. Det er endnu ikke afgjort, hvor de fem vejskilte bliver placeret.

Se hvor de tre stoppesteder i København er på kortet herunder: