Nu er det officielt: København indvier ny badezone

I dag bliver båndet klippet til Refshaleøens nye badezone ved den officielle indvielse af en allerede populær storby-oase.

Sommerens høje temperaturer har lokket mange københavnere mod byens badesteder, hvor det til tider har været svært at score en ledig plads til håndklædet. 

Men heldigvis for hovedstadens badehunde har det de sidste uger været muligt med en kølig dukkert fra endnu et sted i havnen.

Et par hundrede meter fra badezonen ved café Halvandet på Refshaleøen blev der i dag officielt indviet endnu en badezone, som allerede er flittigt brugt. På grund af det varme vejr åbnede bassinet nemlig allerede for vandglade gæster 25. juli. 

- Havnen er et rekreativt byrum, som københavnerne virkelig har taget til sig. Der bliver svømmet, roet, fisket og skabt interessant kultur i og omkring havnen. Derfor glæder det mig, at vi forbedrer adgangen til havnens rene vand med endnu en badezone,” siger kultur- og fritidsborgmester Niko Grünfeld (Å) i en pressemeddelse.

quote Der bliver svømmet, roet, fisket og skabt interessant kultur i og omkring havnen.

Kultur- og fritidsborgmester Niko Grünfeld

Den nye badezone består af to bassiner på henholdsvis 8x50 meter og 8x12 meter. Det store bassin går langs med den sydlige side i Søndre Refshalebassin, mens det lille bassin går langs bundlinjen i Søndre Refshalebassin.

Refshaleøens nye badezone ligger på Refshalevej 145 A.
Refshaleøens nye badezone ligger på Refshalevej 145 A.

Fakta om Refshaleøens nye badezone

Med fire øvrige badezoner, tre havnebade og to bynære strande tilbyder hovedstaden i alt 10 forskellige steder, hvor man kan få sig en frisk dukkert i rent badevand, hvilket der, for en storby, faktisk er ret unikt. Tidligere på sommeren fik det det amerikanske medie CNN til at kåre netop København, som en af verdens bedste badebyer. 

I klippet nedenfor kan du høre hvordan københavnerne nyder byens blå oaser, og høre hvorfor Kultur- og fritidsborgmester Niko Grünfeld mener, at man bør åbne for badning langs hele Inderkajen. 

Havnebadene i København - og de mange andre muligheder for at bade i havnen - er enestående.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Livsstil

Rødt-flag-Amager-Strand_ny

playEr du vinterbader? Hold øje med røde flag og lamper ved strande

Dialektkort

Efterlysning: Hjælp TV 2 Lorry med at redde dialekterne

coronavirus covid grafik ny mutation

Se, hvor du står i vaccinekøen

Daniels Driveby - Wissam marengs

playBagedyst-dronning Wissam: Ishøj har det hele

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere