Nu er der igen vind i sejlene på det københavnske lejlighedsmarked

For første gang i 17 måneder stiger antallet af handler med lejligheder i København sammenlignet med året før.

Efter en lang og sløv periode ser det ud til, at pulsen er begyndt at stige igen på markedet for ejerlejligheder i hovedstaden.

I april blev der solgt 528 ejerlejligheder i København, hvilket er en stigning på 11,2 procent sammenlignet med april sidste år. Det viser nye handelstal fra Boligsiden.

Det er første gang siden oktober 2017, at der er solgt flere ejerlejligheder i hovedstaden end samme måned året før.

At pilen peger opad igen, kan der være flere årsager til ifølge Birgit Daetz, boligøkonom og kommunikationsdirektør ved Boligsiden.

- Vi har nu set handelsaktiviteten falde over en længere periode, og den udvikling måtte jo selvfølgelig vende på et tidspunkt. Samtidig har lånestramningerne, der blev indført i 2018, efterhånden lagt en dæmper på bekymringerne for en boligboble og givet køberne nyt mod på at investere i en lejlighed i København, siger hun.

Store lejligheder er populære

Dykker man ned i tallene, så tegner der sig nogle tydelige tendenser på lejlighedsmarkedet i hovedstaden. Eksempelvis ser det ud til, at det er de store lejligheder, der igen er blevet en populær vare i København.

I april blev der solgt knap 30 procent flere lejligheder med fire værelser eller flere end i april 2018. Til sammenligning er der solgt 30 procent færre etværelses lejligheder.

- Familier, der flytter ind til hovedstaden fra Birkerød eller et andet oplandsområde, har et længere sigte med deres køb end folk, der er tilbøjelige til at købe en mindre lejlighed. Sidstnævnte gruppe vil typisk være mere bekymrede for konsekvenserne af de nye ejendomsvurderinger, der kommer næste år, og det kan være en forklaring på udviklingen, forklarer Birgit Daetz.

Status quo på landsplan

Det stigende salg af lejligheder i København dækker over en række geografiske udsving, hvor kurven peger ned i nogle bydele og forstæder, mens proppen tilsyneladende har løsnet sig i andre områder.

I Valby blev der i april solgt 41 lejligheder, hvilket er næsten dobbelt så mange som samme måned sidste år. Det gør den vestlige forstad til højdespringer på listen over bydele med størst stigning i salget - skarpt forfulgt af København K.

Den markante stigning på det københavnske marked, der står for omtrent en tredjedel af det samlede marked i Danmark, er dog ikke nok til at trække kurven opad for hele landet.

Således blev der i april solgt samme antal lejligheder på landsplan som sidste år - blandt andet på grund af faldende salg i både Aalborg og Aarhus.

Hvad enten du går med salgstanker nu, i morgen eller om 10 år, så er der en række ting, du kan tage fat på for at gøre din bolig mere værd. I videoen nedenfor giver Steen Johansen, indehaver af LokalBolig i Hvidovre, en række enkle, gode råd til, hvordan du kan gøre din bolig mere attraktiv.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Forbrug

billeder genbrug (0-00-05-19)

playGenbrugelig madkasse til takeaway skal være med til at redde miljøet

Til salg

Boligpriserne er eksploderet, og det er dårligt nyt for én gruppe

Reklameskilte DBA

Reklame-entusiasten Jens Ove købte skilt for 500 kr. - nu er det vurderet til 75.000 kr.

Casper Christensens pragtvilla i Hornbæk

Casper Christensen sætter pragtvilla til salg efter et år

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere