Nu er der alligevel julelys på Nørrebro – men kun på runddelen

Takket være en indsamling er nu lykkedes at få julelys op på Nørrebros Runddel.

Julebelysningen på Nørrebrogade har i år fået en del opmærksomhed. Primært fordi belysningen i år blev aflyst. Men nu er der alligevel kommet lys på en lille del af brogade.

quote Det er vigtigt, at der er julebelysning på Nørrebrogade ligesom de andre brogader

Yildiz Akdogan, Soc.dem., medlem af Folketinget. 

- Det er vigtigt, at der er julebelysning på Nørrebrogade ligesom de andre brogader, siger Yildiz Akdogan (Soc.dem.), medlem af Folketinget. 

Da det kom frem, at julelysene på Nørrebrogade i år var aflyst, fordi Nørrebros Lokaludvalg ikke kunne finde de 120.000 kroner, de normalt støtter lamperne med, startede Yildiz Akdogan en indsamling.

Symbolsk julelys

Målet var at samle 75.000 kroner ind på en lille måned. Det lykkedes kun at samle 28.000 kroner ind. Men nu har Nørrebro Handelsforening spyttet yderligere 12.000 i kassen – nok til at julestemningen kan brede sig på Nørrebros Runddel.

- Vi er en mangfoldig bydel, men julelysene kan samle bydelen på trods at religiøse og etniske forskelle, siger Yildiz Akdogan. 

Den manglende julebelysning var i sidste weekend årsag til en demonstration på Nørrebro arrangeret af foreningen For Frihed, der arbejdede mod det, de kalder, islamiseringen af Danmark.

- Julebelysningen er lidt symbolsk, men det er et vigtigt signal at sende, siger Yildiz Akdogan.

Julelysene har prydet Nørrebros Runddel en uges tid nu. 

Indslag fra 5. september, da det kom frem, at julebelysningen på Nørrebrogade var droppet.