Nu bliver Tivoli-forlystelse 25 procent vildere

Tivolis tre år gamle 3-i-1-forlystelse får nu en heftig opdatering.

01:04

Den forbedrede udgive af Fatamorgana blev indviet torsdag af Pjerrot, sangerinden Kaya Brüel og internetpersonligheden Anders Hemmingsen. Modellen Oliver Bjerrehuus og hans søn deltog også.

Tivoliforlystelsen Fatamorgana bliver nu endnu vildere. Mindst 25 procent.

- Vi gør det, fordi vi kan. Og fordi vi hele tiden forsøger at forbedre os. Publikum vil have vildere ting, fortæller Torben Plank, pressechef hos Tivoli, til TV 2 Lorry.

Ifølge Tivoli har undersøgelser vist, at det kan være sundt at få sus i maven, føle angstens hjertebanken og overleve faren med et højt hvin afsluttet med et grin.

Og sådan et "sundheds-boost" kan grænsesøgende gæster opleve fra den 16. maj, når Fatamorgana får en ny og voldsom vippefunktion. 

Den udløses i 40 meters højde, mens gæsterne udsættes for 2,5G-kraft. Med den nye vippe-funktion er Fatamorgana blevet mindst 25 procent vildere.

00:44

Fra toppen af Fatamorgana er der udsigt til store dele af Indre København.

Luk video

- Jeg vil personligt mene, at vippedelen alene gør forlystelsen mindst 25 procent mere vild. Gæster der har det svært med højder og fart frarådes at tage turen, og henvises i stedet til den familievenlige oplevelse i gondolerne, der ikke bliver ændret, forklarer Torben Plank.

- Gæsterne kan godt opfatte en tur i Fatamorgana som en ”potentiel fare”, der fremkalder angstens sved og hurtig hjertebanken. Men når de har afsluttet turen, og alt er gået godt, så bliver forlystelses-entusiasterne ofte ramt af en følelse, der mest af alt minder om en lykketilstand. Det er præcis det, en forlystelse af de vilde skal kunne klare.

00:32

- Vi gør alt for at følge med udviklingen og gøre Haven bedre løbende, fortæller projektchef <em>Marie Therese</em> Collet til TV 2 Lorry. 

Luk video

Fatamorgana indtog Tivoli tilbage i 2016, og det var ikke en smarte frifødsel. Flere gang måtte man udskyde åbningen. 

Men nu er det altså tid til at give forlystelsen en opdatering. 

- Det er ikke første gang, vi gør det. Dæmonen lavede vi til 3D. Og i år bliver radiobilerne trådløse. Faktisk har vi brugt 100 millioner kroner i på opdateringer og helt nye forlystelser, siger Torben Plank til TV 2 Lorry. 

Én forlystelse vil dog aldrig bliver opdateret, forsikrer Torben Plank. 

- Den gamle rutsjebane er helt unik. Den kommer vi ikke til at røre ved. 

Tilbage i 2016 besøgte TV 2 Lorry manden bag den nye forlystelse:

00:32

Mød manden bag Fatamorgana.

Luk video

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?