Nu bliver det lettere at få altan, når man bor i stuen

Nye regler gør det lettere at få altan for de, der bor i en stuelejlighed.

Københavnerne er vilde med altaner. Men retningslinjerne for at sætte dem op er flere gange blevet kritiseret for at være for uklare, og det har teknik- og miljøudvalget nu taget bestik af.

Med altaner åbner vi stuerne op for byen og skaber mere liv og tryghed i bybilledet, den mulighed skal man også have, selvom man bor i en stuelejlighed. 

Niels E. Bjerrum, medlem af teknik- og miljøudvalget, Soc.dem.

På et møde i dag har et flertal bestående af Socialdemokratiet, Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance revideret reglerne, så det blandt andet bliver muligt at etablere en altan i en stuelejlighed, selv om der normalt skal være en frihøjde på 2,2 meter under en altan.

- Københavnerne ønsker i høj grad, at man fra alle etager kan åbne dørene ud til det fri. Med altaner åbner vi stuerne op for byen og skaber mere liv og tryghed i bybilledet, den mulighed skal man også have, selvom man bor i en stuelejlighed. Det er en måde at flytte familielivet og hverdagen udendørs på, siger Niels Bjerrum, der er medlem af udvalget for Socialdemokratiet.

Læs også Politisk flertal: Stuealtaner skal tilgodeses

- Et langt sejt træk

Selv om det nu bliver lettere for beboere i stuelejligheder at etablere altaner, kan kommunen kræve, at en stuealtan ud til en gård i nogle tilfælde skal være mindre end de øvrige altaner af hensyn til størrelsen på det fælles opholdsareal. 

Men Socialdemokratiet glæder sig over, at det nu bliver lettere for de mange.

- Det giver god mening ikke at sætte unødvendige begrænsninger op i forhold til at indfri ønsket om lettere adgang til luft og plads. Det har været et langt sejt træk - og vi tager nu endnu et skridt i den rigtige retning. Jeg har fået bunker af henvendelser fra borgere der var kede at stuealtaner var så vanskelige at få, så jeg er rigtig glad for at jeg nu forhåbentligt kan finde flertal for at ændre dette, siger Niels E. Bjerrum.

Læs også Ejere bør være urolige: Gamle altaner risikerer at kollapse

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik