Nørreport: Ombygning giver markant fald i biltrafik

Biltrafikken i området ved Nørreport i København er halveret efter det store ombygningsprokjekt

Ombygningen af Nørreport station og gaderne omkring den har ført til et stort fald i biltrafikken Foto: Simon Skipper, Scanpix

I 2008 kørte der dagligt 22.000 biler og lastbiler på Nørre Voldgade ved Nørreport Station i København hver dag. I dag er tallet nede på 11.000.

Det oplyser Københavns Kommune og konkluderer dermed, at ombygningen af stationen og vejnettet omkring den er en succes.  Byggeriet blev sat i gang blandt andet med det formål at Nørreports forplads smeltede bedre sammen med Frederiksborggade, hvor et stort antal fodgængere passerer hver dag. Det tal er steget fra 29.000 om dagen i 2008 til 37.000 i dag.

-Det skorter sjældent på advarsler om trafikkaos og økonomisk tilbagegang, når vi ændrer på vejene og tager plads fra bilerne for at give den til fodgængere, cyklister og byliv. Men tallene for trafikken på Nørre Voldgade efter ombygningen af Nørreport Station taler deres klare sprog, og det burde indgyde til mere mod til at tage denne type beslutninger på Rådhuset,” siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (Enhedslisten).

 Antallet af lastbiler på Nørre Voldgade er også halveret, mens cykeltrafiken i området er vokset markant. Københavns Kommune kunne forleden meddele, at der i dag er flere cyklende trafikanter end blister i hovedstaden.

Læs også Nørrevoldgade åben

Du kan se indslaget om åbningen af det ny Nørreport her.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik