Nørrebro vil sætte rekord i kridtmaleri

På Nørrebro vil de lave verdens største kridtmaleri. Til det skal man bruge 1,3 kilometer vejbane, 10.000 kvadratmeter og storebunker af farvet kridt.

Søndag den 16. august vil Nørrebrogade blive spærret for al trafik fra Dronning Louises Bro til Nørrebros Runddel.

Flere hundrede frivillige har allerede tilmeldt sig verdensrekordforsøget.

Bag initiativet, står Nørrebroforeningen Soulwash, der blandt meget andet også stod bag fællesmaleriet på Blegdamsvej, som satte en Guinness verdensrekord tilbage i 2011.

Kridtmaleri betyder 'tak'
Idéen til det ambitiøse kridtmaleri opstod, da Emil Klem fra Soulwash vil sende et kæmpe tak til sin bydel, Nørrebro. Klem fik kontakt til Overborgmester Frank Jensen, der tog konceptet videre i kommunen, og initiativet fik også støtte fra Nørrebro Lokaludvalg.

- Der er noget smukt og legende over bare at mødes på gaden og tegne og male, ligesom da man var barn. Og tanken om at hele Nørrebrogade bliver omdannet til en næsten latinamerikansk farveeksplosion, hvor det ikke er én kunstner, men derimod hele byen, der har lavet det sammen, børn og voksne, danskere, islændinge og arabere, den tanke er befriende. Det her fællesmaleri kan måske blive en dejlig og legende afveksling fra

en seriøs verden, hvor fællesskaberne er blevet mere snævre og lukkede. Måske det ville være sundt lige at komme en tur ned på alle fire med et kridt i hånden og bare tegne lidt, siger Sigurd Hartkorn Plaetner, der er medinitiativtager til kridtmaleriet.

Slip det indre legebarn løs

Arrangementet, som starter søndag, er åbent for alle, man skal bare møde op, så er der gratis tegnekridt i lange baner.

Kridtet stilles frem kl. 12.00, derefter får de fremmødte får 10 timer til at male, tegne og skrive, før rekordforsøget slutter klokken 22:00.

- Det handler om at frigøre det offentlige rum og stikke en kæp i hamsterhjulet. Lægge de digitale devices og smartphones væk og i stedet

lave kollektiv kunst på gaden ved at bruge vores bare hænder. Det fremkalder Det Legende Menneske, hylder det evigt skabende frisind og giver kunsten tilbage til folket, fortæller den kunstneriske direktør i Soulwash Emil Klem.

Hvorvidt maleriet bliver vasket væk samme aften, eller om det får lov at blive indtil vind, vejr og busser slider det af, er endnu ikke afgjort.

På facebookeventen Verdens største Kridtmaleri, kan man læse mere.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

dining week

Populær madfestival frygtede storm efter udskydelse

Henrik Nordbrandt

playDigteren Henrik Nordbrandt led af anoreksi: Det var et ubevidst ønske om at begå selvmord

20130516-162059-L-1920x1280we

Nu kan du få gratis adgang til oplysninger om dig selv i Rigsarkivet: Sådan gør du

De Ukendte Danmarksmestre - Pinball

playDanmarksmester i pinball sigter efter at blive verdens bedste

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere