Nørdede kikærter i halvandet år: Nu er Yousef verdensmester i falafel

I weekenden blev et lille falafelsted i København kåret til verdens bedste.

Yousef Houji var i gang med sin kandidatuddannelse på Aalborg Universitet. Nu har han lavet verdens bedste falafel.

- Jeg er opvokset med falafel og humus. Det er noget, min bedstefar har lavet i mange år, fortæller Yousef Houji.

Han har helt fra barnsben været vild med falafel. Så meget at han nu har valgt at sætte sit studie på pause og springe ud som selvstændig.

Grundstammen i Yousef Houjis falafel kommer fra hans bedstefars opskrift. Han har dog igennem halvandet år nørdet de råvarer, der bruges, og har blandt andet testet mange forskellige kikærtesorter.

Yousef Houjis nørderi har nu resulteret i, at hans falafelbar på Østerbro, Nordisk Falafel, har vundet førstepladsen ved VM i falafel, som blev afholdt i Malmø lørdag.

- Det er stadig surrealistisk for mig – vi har ikke engang haft åbent et år, og så vinder vi titlen som verdens bedste falafel. Min bedstefar er meget rørt, siger Yousef Houji.

Hvis du selv har mod på at lave falafel derhjemme, så har Yousef tre tricks til at få det bedste ud af dem:

  • Det er vigtigt at kikærterne er økologiske, da de dermed bliver hurtigere udblødt.
  • Gør det simpelt. Udover krydderierne, så tilsæt bare persille, løg og hvidløg.
  • Væskebalancen i dejen er utrolig vigtig. Hvis der tilsættes for meget væske falder de fra hinanden.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik