Yousef Houji var i gang med sin kandidatuddannelse på Aalborg Universitet. Nu har han lavet verdens bedste falafel.
- Jeg er opvokset med falafel og humus. Det er noget, min bedstefar har lavet i mange år, fortæller Yousef Houji.
Han har helt fra barnsben været vild med falafel. Så meget at han nu har valgt at sætte sit studie på pause og springe ud som selvstændig.
Grundstammen i Yousef Houjis falafel kommer fra hans bedstefars opskrift. Han har dog igennem halvandet år nørdet de råvarer, der bruges, og har blandt andet testet mange forskellige kikærtesorter.
Yousef Houjis nørderi har nu resulteret i, at hans falafelbar på Østerbro, Nordisk Falafel, har vundet førstepladsen ved VM i falafel, som blev afholdt i Malmø lørdag.
- Det er stadig surrealistisk for mig – vi har ikke engang haft åbent et år, og så vinder vi titlen som verdens bedste falafel. Min bedstefar er meget rørt, siger Yousef Houji.