Nørde-konge gæster Copenhell med spektakulært musikshow

Troldspejlets vært Jakob Stegelmann giver koncert på metalfestivalen Copenhell nu til sommer.

Foto: Linda Kastrup /Ritzau Scanpix

De fleste forbinder nok metalfestivalen Copenhell med hård tråd og headbangning.

Men i år kan festivalsgængerne se frem til et noget anderledes musikalsk indspark, end de er vant til på Copenhell, når Troldspejlets vært Jacob Stegelmann besøger festivalen med et spektakulært musikshow.

Jakob har med Troldspejlet og sit øvrige virke været med til at værne om subkulturer og nørdfællesskaber i årevis, og hans arbejde ligger meget tæt op ad det, vi hvert år skaber med Copenhell.

Copenhell's festivaldirektør, Jeppe Nissen

Et kæmpestort 65 mands-symfoniorkester ledet af Jakob Stegelmann vil fortolke store soundtracks fra film, tv-serier og computerspil, skriver Copenhell i en pressemeddelelse.

Sammen med Aarhus Symfoniorkester har Stegelmann valgt musik, der passer til Copenhell univers. Blandt andet storslået, smuk og dyster musik fra film som Star Wars, Superman og Batman samt tv-serier og computerspil.

Læs også Copenhell gør status på rekordfestival

Værnet om nørdfællesskaber 

Jakob Stegelmann har lige siden 1970’erne beskæftiget sig med populærkultur og har igennem flere årtier lagt en stor indsats i at formidle alt det spændende ved animation, computerspil, tegneserier, fantasy, science fiction – og monstre.

Han har igennem en halv menneskealder været med til at opdyrke et fællesskab blandt ligesindede og hjælpe med at brede underholdningsuniverser ud til flere mennesker. Og det er noget, som Copenhell ifølge pressemeddelelsen har utroligt stor respekt for.

- Jakob har med Troldspejlet og sit øvrige virke været med til at værne om subkulturer og nørdfællesskaber i årevis, og hans arbejde ligger meget tæt op ad det, vi hvert år skaber med Copenhell. Rock- og metal-genrerne kan med lidt god vilje sammenlignes med alt fra tegneserier til superheltefilm, fordi de både lyrisk og grafisk også beskæftiger sig med voldsomme temaer og fantastiske universer. Det synes, vi er en rigtigt spændende kobling, og vi er hamrende stolte over at kunne præsentere denne store personlighed på festivalen, siger festivaldirektør Jeppe Nissen.

Copenhell løber af stablen den 21, 21 og 23 juni på Refshaleøen.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?