Noma rykker ned på verdensliste

Den københavnske toprestaurant er nu "kun" verdens femtebedste restaurant

Engang var den nummer et og noget, man talte om i hele verden. Men nu er den københavnske restaurant Noma rykket et skridt længere ned på listen over verdens bedste restauranter.

Det skete tidligt i morges dansk tid, da organisationen World´s 50 Best Restaurants i New York offentliggjorde sin liste, som rummer restauranter fra 23 lande på seks forskellige kontinenter.

 

World´s 50 Best Restaurants præsenterer på deres hjemmeside her klodens bedste restauranter - og Noma sætter sig på femtepladsen
World´s 50 Best Restaurants præsenterer på deres hjemmeside her klodens bedste restauranter - og Noma sætter sig på femtepladsen

 

I 2014 kunne Noma sole sig øverst på listen. Sidste år var den gledet ned til en tredjeplads - og ved dette års præsentation, ja da var det femtepladsen, Noma satte sig på.

World´s 50 Best Restaurants årlige kåring vækker opmærksomhed blandt restauranter og madbegejstrede kunder verden over på samme måde som uddelingen af Michelin-stjerner, der fandt sted tidligere i år.  Og da Noma indtog førstepladsen, kunnede den ikke få bedre reklame - det blev endog meget svært at få bord på det københavnske topsted.

Noma er ikke eneste danske restaurant på listen. To andre københavnersteder er med. Den Michelin-trestjernede Geranium får en placering som nummer 28, mens Relæ er placeret på 40. pladsen.

 

Verdens 10 bedste restauranter

 

Horesta er brancheorganisation for hotel- turist og restaurantvirksomhederne i København. Og her vækker kåringen glæde.

-Det er mere, end vi turde håbe på. Danmark er et lille land, men World’s 50 best restaurants viser, at vi er et af de helt store lande, når det kommer til gastronomi. Hvor Michelin-stjernerne siger noget om niveauet på de enkelte restauranter, så er denne liste nemlig kun for de ypperste spisesteder i verden.  De flotte danske placeringer vil helt sikkert give endnu flere internationale madelskere lysten til at søge mod Danmark, når sulten for både oplevelser og gastronomi skal stilles, siger Katia K. Østergaard, administrerende direktør i Horesta.

Hun påpeger, at Noma har været delvist lukket, fordi restauranten i en periode åbnede i Australien, og at placeringen i det lys er særligt imponerende.

 

 

 

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Livsstil

Rødt-flag-Amager-Strand_ny

playEr du vinterbader? Hold øje med røde flag og lamper ved strande

Dialektkort

Efterlysning: Hjælp TV 2 Lorry med at redde dialekterne

coronavirus covid grafik ny mutation

Se, hvor du står i vaccinekøen

Daniels Driveby - Wissam marengs

playBagedyst-dronning Wissam: Ishøj har det hele

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere