Noma rykker ned på verdensliste

Den københavnske toprestaurant er nu "kun" verdens femtebedste restaurant

00:52

René Redzepi, der er chefkok i Noma forklarer her om nogle af de principper, der ligger bag restaurantens gastronomi

Foto: TV2/Lorry

1 af 3

Engang var den nummer et og noget, man talte om i hele verden. Men nu er den københavnske restaurant Noma rykket et skridt længere ned på listen over verdens bedste restauranter.

Det skete tidligt i morges dansk tid, da organisationen World´s 50 Best Restaurants i New York offentliggjorde sin liste, som rummer restauranter fra 23 lande på seks forskellige kontinenter.

 

World´s 50 Best Restaurants præsenterer på deres hjemmeside her klodens bedste restauranter - og Noma sætter sig på femtepladsen

 

I 2014 kunne Noma sole sig øverst på listen. Sidste år var den gledet ned til en tredjeplads - og ved dette års præsentation, ja da var det femtepladsen, Noma satte sig på.

World´s 50 Best Restaurants årlige kåring vækker opmærksomhed blandt restauranter og madbegejstrede kunder verden over på samme måde som uddelingen af Michelin-stjerner, der fandt sted tidligere i år.  Og da Noma indtog førstepladsen, kunnede den ikke få bedre reklame - det blev endog meget svært at få bord på det københavnske topsted.

Noma er ikke eneste danske restaurant på listen. To andre københavnersteder er med. Den Michelin-trestjernede Geranium får en placering som nummer 28, mens Relæ er placeret på 40. pladsen.

 

Verdens 10 bedste restauranter

1: Osteria Francescana, Italien
2: El Celler de Can Roca, Spanien
3: Eleven Madison Park, USA
4: Central, Peru
5: Noma, Danmark
6: Mirazur, Frankrig
7: Mugaritz, Spanien
8: Narisawa, Japan
9: Steirereck, Østrig
10: Asador Etxebarri, Spanien

 

Horesta er brancheorganisation for hotel- turist og restaurantvirksomhederne i København. Og her vækker kåringen glæde.

-Det er mere, end vi turde håbe på. Danmark er et lille land, men World’s 50 best restaurants viser, at vi er et af de helt store lande, når det kommer til gastronomi. Hvor Michelin-stjernerne siger noget om niveauet på de enkelte restauranter, så er denne liste nemlig kun for de ypperste spisesteder i verden.  De flotte danske placeringer vil helt sikkert give endnu flere internationale madelskere lysten til at søge mod Danmark, når sulten for både oplevelser og gastronomi skal stilles, siger Katia K. Østergaard, administrerende direktør i Horesta.

Hun påpeger, at Noma har været delvist lukket, fordi restauranten i en periode åbnede i Australien, og at placeringen i det lys er særligt imponerende.

 

 

 

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik