For niende gang: Visitationszone forlænges i opgør med bander

Siden sommer har der været visitationszone i København, som giver politiet ret til at kropsvisitere folk.

Københavns Politi har torsdag valgt at forlænge visitationszonen i hovedstaden, der ellers udløb torsdag ved middag, frem til 21. december.

quote Formålet med forlængelsen af visitationszonen er at skabe tryghed for borgerne i området ved blandt andet at sikre, at personer ikke bærer eller besidder våben.

Københavns Politi

Det skriver politiet i en pressemeddelelse.

Det er niende gang, at politiet har valgt at forlænge zonen. Baggrunden skal findes i den verserende bandekonflikt i byen.

København har hen over sommeren og i efteråret være plaget af en lang række skyderier, der tilsyneladende har rod i bandemiljøet. Indtil videre har konflikten kostet tre mennesker livet. 

- Formålet med forlængelsen af visitationszonen er at skabe tryghed for borgerne i området ved blandt andet at sikre, at personer ikke bærer eller besidder våben, skriver politiet.

En visitationszone giver politiet ret til at kropsvisitere alle, der færdes i zonen, uden at der er en konkret mistanke mod dem. Det gælder også ransagning af biler.

Samtidig har politidirektøren for Københavns Vestegns Politi også besluttet at forlænge visitationszonen i dele af Herlev, Ballerup, Rødovre og Gladsaxe kommuner gældende fra i dag torsdag den 7. december kl. 23 frem til torsdag den 21. december 2017 kl. 23.

Aktuelt har Københavns Vestegns Politi lukket tre rockerklubhuse i Hvidovre, Rødovre og Brøndby samt givet banderelaterede personer zoneforbud mod at opholde sig i Værebroparken.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

5-årig pige dræbt

Sygeplejerske troede ikke på, at femårig pige kunne reddes - forsøgte alligevel

5-årig dræbt

Lattergas får vigtig rolle i retssag om trafikdrab på femårig pige

Brand på bakken korsbæk

Brand på Bakken: Populær Matador-attraktion ramt

Vanvidsmotorcyklister

playVanvidsbilister kører 130 kilometer i timen tæt på børnefamilier i byen

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere