Nicolaj fra Amager vil finde kærester til uniformerede singler

Nicolai Herskov har aldrig selv båret uniform, men blev inspireret af sin politi-far til at lave en datingside til danskere i uniform.

Parmiddage uden partnere og forældremøder, der aflyses på grund af ringende vagttelefoner. Det er hverdagen for de mange par, hvor den ene part har et arbejde i uniform.

Det kan være svært for den ikke-uniformerede partner at acceptere, og derfor har blandt andet politimænd, sygeplejersker og stewardesser ofte svært ved at holde fast på en kæreste.

Det vil datingsiden Uniforms gøre op med. Idémanden bag siden har aldrig selv set skyggen af en uniformsjakke eller hat med logo. Men alligevel har han oplevet udfordringen helt tæt på: 

quote Min far er politibetjent i Roskilde, og jeg har oplevet, hvordan det har været svært for ham at finde en kæreste i den travle hverdag, han har, med skiftende arbejdstider og lange vagter. 

Nicolai Herskov

- Min far er politibetjent i Roskilde, og jeg har oplevet, hvordan det har været svært for ham at finde en kæreste i den travle hverdag, han har, med skiftende arbejdstider og lange vagter. Og samtidig er det ikke alle, der har forståelse for, hvordan det er at have et forhold til en person i uniform, der typisk ikke arbejder fra 8 til 16, siger Nicolai Herskov, der til hverdag arbejder i butik og som bartender.

Uniformerede singler er jaget vildt
Hjemmesiden er ikke kun til fordel for kærlighedshungrende uniformsdanskere. Der er nemlig rigtig mange mænd, der sender lange blikke efter sygeplejersken i den hvide kittel, og kvinder, der drejer hovedet af led, når betjentene går patrulje i gågaden. 

Ofte er tiltrækningen af uniformen dog kortvarig, og når hverdagen indfinder sig, starter irritationen over akutvagter og lange arbejdsdage.
Ofte er tiltrækningen af uniformen dog kortvarig, og når hverdagen indfinder sig, starter irritationen over akutvagter og lange arbejdsdage.

Det fortæller sexolog Joan Ørting:

- Det handler grundlæggende om arketyper. Altså hvilken type eller myte uniformen repræsenterer. Eksempelvis den omsorgsfulde sygeplejerske, den handlekraftige og magtfulde motorcykelbetjent eller håndværkeren, som er stærk, glad og selvstændig. Om myterne har hold i virkeligheden, betyder ikke så meget. Det er fantasien om de typer, uniformerne repræsenterer, der gør, at vi holder fast i dem.

Det er svært at fastholde en kæreste

Ofte er tiltrækningen af uniformen dog kortvarig, og når hverdagen indfinder sig, starter irritationen over akutvagter og lange arbejdsdage.

quote Så det kan være svært at fastholde en kæreste. Og det er her, jeg mener, vi kan være til en hjælp. 

Nicolai Herskov

- Så det kan være svært at fastholde en kæreste. Og det er her, jeg mener, vi kan være til en hjælp. For ved at have en profil på Uniforms, så har man jo bevidst tilvalgt de erhverv, hvor arbejdsdagen og -ugen ikke er helt traditionel, vurderer Nicolai Herskov. 

Uniforms tager højde for, at en uniform ikke bare er en uniform, og at nogle foretrækker den camouflagefarvede soldaterjakke frem for tandlægens hvide kittel. Derfor giver hjemmesiden mulighed for at sortere på erhverv – og selvfølgelig også de klassiske parametre som alder, køn og geografi.

Uniforms.dk gik i luften 18. januar og har indtil videre cirka 300 medlemmer. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

signe i vindue 2

playNår hele baggården synger ‘Hurtige Hænder’, bliver Signe på 3.tv rørt: Nu har naboer fået unikt sammenhold

20200807-120711-L-1920x1280we

Udkast til regler mod 'soundbokse' vækker vrede blandt bryggeboere: 'Det er fuldstændig håbløst'

Børnehjem magtanvendelse

Magtanvendelser mod anbragte børn og unge bliver ikke indberettet

Silas

Drenge fra børnehjem oplevede vold og trusler fra de ansatte, så begyndte de at filme alt med mobiltelefon

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere