Naturens dag: Det kan du opleve i dag

Har du nogensinde fanget fisk i Sct. Jørgens sø? Eller gået i sauna efter en snorkletur på Amager Strand? Det kan du i dag.

Solen skinner, det er søndag og det er Naturens dag. Der er næsten ingen undskyldning for ikke at tage ud og opleve naturen tæt på. 

Der er 55 spændende arrangmeneter i hele vores område denne søndag. Se dem alle her.

Udvalgte arrangementer i København. 

Fisketur ved søerne - Vesterbro

Hvis du kigger rigtig godt efter og prøver at fokusere væk fra de smukke svaner, så kan du faktisk godt få øje på dem. Den mudderbrune dovne gedde, der til forveksling ligner en træstamme, eller de små karper med sølvskinnende fiskeskæl, der leger med solens stråler og lynhurtigt er videre på sin vej. Fiskerringen, der er en sammenslutning af fiskeklubber i Danmark, afholder på Naturens Dag fiske-komsammen ved Sct. Jørgen Søerne i København. De udlåner gratis fiskegrej samt gode råd og tricks til at få de snedige kræ på krogen.

God dag for vanddyrene - Amager

Husk badetøjet, når du tager metroen til Amager Strand til Naturens Dag 2017. Her er nemlig fyret op for nogle sjove og hyggelige lege både på land - men i særdeleshed også i vand.

Du og din familie kan snorkle, ro i kajak, give jer i kast med et 'stand up paddle board', og hvis temperaturen udenfor giver jer gåsehud, kan i heldigvis hoppe i saunaen. Inde på land kan du deltage i NaturQuizzen og være med i forskellige bevægelseslege, og du kan lære at redde liv ved at udføre hjertelungeredning på en dukke. Herudover byder dagen på alt fra bålhygge til håndarbejde med strandens naturlige materialer.

Kriblekrable på naturværkstedet   - Amager

Bag hjemmelavede urtepandekager over bål og lær en vild haves insekter at kende. På Naturværkstedet Kløvermarken er det kun fantasien der sætter grænser for, hvad man kan opleve i det store eventyrlandskab af en københavnerhave.

Det vilde Amager Fælled åbner op for familiedag

Vær med i det unikke frirum, hvor bilosen og betonklodserne for en dag erstattes af duften af løv og lyden af uforstyrret økosystem. Og det er kun en cykel-eller togtur væk! For igen i år inviterer Miljøpunkt Amager, Danmarks Naturfredningsforening København og Københavns Kogræsserlaug til en række aktiviteter i det fri i anledning af naturens dag. Dagen vil byde på masser af aktiviteter for både store og små.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

Naturcenter amager

De mest naturrige steder i landet: Otte kommuner fra Lorryland med på top 10

Amager Fælled Lærkesletten blokade byggeri

Aktivister blokerer byggeri på Amager Fælled: ”Vi er naturens stemmer”

Hugorm

Varme vinteruger sætter gang i naturens forår

25_seconds

playHurtig eksekvering: Nu begynder byggeplads på Amager Fælled at tage form

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere