Naturen Nu: Mød Havørnen på søndag

På søndag er det Ørnens Dag og du kan – med lidt held - komme tæt på Danmarks største rovfugl Havørnen.

07:56

Biolog Vicky Knudsen og naturformidler Philip Hahn-Petersen på udkig efter Havørnen.

Faktisk holdt Havørnen sig væk fra Danmark i næsten 100 år, men i 1995 begyndte det første ørnepar igen at yngle i Danmark og siden er flere kommet til. Blandt andet yngler et par ved Arresø.

Som du kan se i videoen herover, så tog naturformilder Philip Hahn-Petersen fra Naturen Nu forleden sammen med biolog Vicky Knudsen fra Dansk Ornitologisk Forening til netop Arresø for at observere parret, men naturen har sin egen uforudsigelige orden, så det var ikke helt let den dag.

- Vi så ikke Havørnen, men til gengæld fik vi et godt kik på Vandstæren i Pøle Å. Vi skal huske, at bare fordi du ikke finder det, du leder efter i naturen, så ser du helt sikkert noget andet interessant på din tur. Så det er bare om at komme afsted og få fantastiske oplevelser, siger Philip Hahn-Petersen. 

Læs også Naturen Nu: På jagt for første gang

På søndag er det Ørnens Dag, og du kan blive meget klogere på ørne, når Dansk Ornitologisk Forening stiller op ved Jyllinge Havn, ved Arresø og i Naturpark Amager hvor du kan møde biolog Vicky Knudsen. Læs mere på Ørnensdag.dk

Naturen Nu er et samarbejde mellem Verdens Skove og Lorry+, og har til formål at få flere til at bruge naturen. På ugentlig basis tager Philip Hahn-Petersen ud i naturen og optager med sin smartphone videodagbøger, der fortæller, hvad der sker derude lige nu.

Du kan se alle videodagbøger her

Læs også Sjælden fugl spottet i Frederiksberg Have

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik