Nationalmuseet: Burlesque er ikke strip!

På fredag kan man opleve sexet underholdning på Nationalmuseet.

Fredag den 13. plejer at stå i uhyggens tegn, men sådan bliver det ikke på Nationalmuseet på fredag. I stedet byder det traditionsrige museum på glimmer, glamour og vovede optrædener, når dørene åbnes til 'NatNight Burlesque'.

Arrangementet byder blandt andet på et stort burlesque-show med 'Danmarks hulahop-dronning Miss Mia, der har styr på både hulahopringe og hofter som få' og hollandske Michiel Tange van Leeuwens, der leger med tyngdekraften' (billedet). Man kan også se burlesque-dokumentaren 'The Devilles og stripper-komedien 'Magic Mike' med Channing Tatum.

Nationalmuseet understreger, at der er tale om et lødigt arrangement.

- Vi blander de forskellige optrædener med noget kulturhistorie, og det er meget vigtigt, at man ikke sammenligner burlesque med strip eller porno. Det er elegant. Det er ikke vulgært. Det er heller ikke et dragshow, selvom der en mand med, der er klædt ud som en kvinde, siger Rikke Tjørnehøj, der er aktivitetskoordinator på Nationalmuseet, til TV 2 Lorry.

Hun forstår godt, hvis burlesque og Nationalmuseet virker som en usædvanlig kombination.

- Vi har ikke en egentlig burlesque-udstilling på museet, men burlesque trækker på flere historiske perioder og er et stykke moderne kulturhistorie, som man nu har mulighed for at opleve "live" på museet, siger hun og fortsætter:

- Idéen med vores NatNights er netop også at prøve nogle forskellige temaer af og på den måde forhåbentlig give mennesker, der ikke nødvendigvis ville komme på Nationalmuseet en fredag aften, lyst til at komme.

Ud over optrædener og diverse film byder NatNight Burlesque også på et foredrag om historisk strip og om varieté i København for 100 år siden. Man kan desuden få lagt en burlesque-inspireret makeup og prøve et ægte burlesque-kostume, oplyser Nationalmuseet.

Herfra lyder det, at man er meget velkommen til at møde op i fuldt burlesque-outfit. Det er dog ikke et krav for at deltage.

Nationalmuseet afholder NatNight seks fredage om året. Her slår museet dørene op til en 'festlig fyraften' efter normal lukketid.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

De Ukendte Danmarksmestre - Pinball

playDanmarksmester i pinball sigter efter at blive verdens bedste

Header sådan så din by ud for 100 år siden

Sådan så din by ud for 100 år siden – se den vilde forandring til i dag

borgring køge vikingeborg

playVerdensarv i Køge? Danmark vil have unikke vikingeborge med på liste

def_thumb,50_percent

playOplev i weekenden: Skoven er den perfekte legeplads - her er to gode lege i det fri

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere