Natarbejde øger abortrisiko: Nu får gravide dagvagter til samme løn

København: Gravide skal have mulighed for at gå fra natte- til dagvagter uden at gå ned i løn, mener borgmester.

Graviditet og natarbejde er en komibination, der i værste tilfælde kan føre til ufrivillig abort og svangerskabsforgiftning. Det er i hvert fald hvad flere nye studier peger på.

quote Når vi ved, at det kan gå ud over fostret og i værste fald føre til spontan abort, hvis en gravid medarbejder har nattevagter, så er jeg som arbejdsgiver nødt til at reagere.

Sisse Marie Welling, sundheds- og omsorgsborgmester, København 

Derfor har Københavns sundheds- og omsorgsborgmester besluttet, at alle gravide medarbejdere med nattevagter skal tilbydes dagvagter i stedet:

Forøget abortrisiko betyder, at borgmester ikke vil sende gravide på natarbejde

- Vores gravide medarbejdere skal ikke udsættes for en unødvendig risiko ved at gå på arbejde. Og når vi ved, at det kan gå ud over fostret og i værste fald føre til spontan abort, hvis en gravid medarbejder har nattevagter, så er jeg som arbejdsgiver nødt til at reagere, lyder det fra borgmester Sisse Marie Welling, SF, i en pressemeddelelse.  

Graviditet og natarbejde

Fremover vil alle medarbejdere, der er gravide eller i fertilitetsbehandling, og som har fast natarbejde, blive tilbudt kun at arbejde i dagtimerne. Og det kommer ikke til at ændre på det beløb, der triller ind på kontoen, for det skal et personligt tillæg kompensere for.

Tiltaget får opbakning fra både FOA og Dansk Sygeplejeråd:

- Jeg er rigtig glad for, at sundhedsborgmesteren handler på den nye viden om graviditet og nattevagter, og jeg håber, at medarbejderne med nattevagter tager positivt imod den nye mulighed. I den forbindelse er det vigtigt, at den gravide medarbejder, som vælger at overgå til dagvagter, fastholder sit lønniveau, så økonomi ikke skal være en del af beslutningen, siger Signe Hagel Andersen, næstformand i DSR Hovedstaden. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

e688273b-7a68-4555-9378-e2867f73362f-w_960

Kommune vinder pris for at opspore børn i mistrivsel

child drinks

playAlexanders idé slukker tørst i flygtningelejr: Vil sælge en halv million i 2021

20140629-134614-l-1920x1283we.jpg

playNy ”opsigtsvækkende” forskning fra Ballerup kan ændre akutberedskaber i hele verden

sengeløse

Kommune med færrest sygedage blandt sosu'er: "Borgere får en bedre hverdag"

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere