Næsehornsungen er født: "Zuri ser ud til at være en god mor"

Onsdag aften har Zoologisk Have i København fået et lille, nyt medlem af næsehornsfamilien. Ungen har det godt, lyder meldingen fra dyrlægen.

- Vi er tror, det er en han, siger dyrlæge Mads Frost Bertelsen stolt, som var det ham, der var far til den lille ny.

quote Zuri er exceptionelt sød ved den.

Mads Frost Bertelsen, dyrlæge i Københavns Zoo

Næsehornet Zuri har onsdag aften født en lille, sund og rask kalv. Dyrlægen vurderer, at vandet er gået klokken 19.15, og ikke meget mere end en time efter kom kalven til verden.

- Alt ser fuldstændig normalt ud. Den blev født ganske normalt, og Zuri er exceptionelt sød ved den, siger Mads Frost Bertelsen.

Zuri ser ud til at være en god mor

Inden fødslen var han ellers lidt bekymret for, hvordan hun ville reagere på den nye kalv. For næsehorn er et meget nervøst dyr, der typisk reagerer på nye situationer ved enten at løbe væk eller stange det, der er nyt.

Se næsehornsungen live her.

Eftersom det er første gang, Zuri får en unge, kunne hun derfor godt have fundet på at stange kalven. "Det er op til hende, vi kan ikke gøre så meget," sagde Mads Frost Bertelsen til TV 2 Lorry inden fødslen. Men nu kan han ånde lettet op:

- Nu kan jeg se, at der ikke var nogen grund til bekymring. Zuri er faktisk sødere end Minna, som ellers er mere erfaren.

Minna er et andet næsehorn i Zoologisk Have, der fødte en unge i oktober. Men modsat Zuri var det tredje gang, hun oplevede en fødsel.

Nu skal den have ro

Næsehornsunger plejer at være på benene et sted mellem 20 minutter og to timer efter, de er født, og Zuris kalv har allerede været på benene inden for den første time efter fødslen.

- Alt er bare gået så fint. Nu skal der ske så lidt som muligt, så de får fred og ro. Vi er klar til at rykke ind, hvis det er nødvendigt, men ellers holder vi os væk, siger dyrlægen.

quote Hvis alt går, som det skal, bliver Zuris unge lukket ud i anlægget i løbet af et par dage

Mads Frost Bertelsen, dyrlæge i Københavns Zoo

En næsehornsunge vejer normalt cirka 50 kilo, og hurtigt vokser de sig større. Minnas unge, der nu er to en halv måned gammel, er allerede livlig og legesyg.

- Hvis alt går, som det skal, bliver Zuris unge lukket ud i anlægget i løbet af et par dage, og så får den lov at hilse på den anden unge i løbet af et par måneder.

Om to til tre år skal ungen videre til en anden zoologisk have, ligesom næsehorn i naturen også oftest forlader moren, når de er to-tre år.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

amarminoskilt1_web

Efter flere konflikter mellem besøgende: Naturpark opfordrer nu til sikker færdsel

Naturcenter amager

De mest naturrige steder i landet: Otte kommuner fra Lorryland med på top 10

Amager Fælled Lærkesletten blokade byggeri

Aktivister blokerer byggeri på Amager Fælled: ”Vi er naturens stemmer”

Hugorm

Varme vinteruger sætter gang i naturens forår

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere