Muslimsk friskole i København mister støtten

Skolen Iqra Privatskole mister sit tilskud efter rod med økonomien og kritik af undervisningen.

Iqra Privatskole er Danmarks største muslimske privatskole. Nu får skolen frataget støtten. Foto: Thomas Lekfeldt - Ritzau Scanpix

Den største muslimske friskole i Danmark, Iqra Privatskole, mister det offentlige tilskud.

Det oplyser Styrelsen for Undervisning og Kvalitet i en pressemeddelelse mandag.

- Styrelsen har truffet afgørelse om, at tilskuddet til Iqra Privatskole bortfalder fra og med december 2018. Det er styrelsens vurdering, at der er væsentlighed usikkerhed om Iqra Privatskoles økonomi og dermed væsentlig fare for, at skolen må lukke på meget kort sigt, siger Birgitte Hansen, der er direktør for Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, i en pressemeddelelse.

Har været i søgelyset længe

Iqra Privatskole, der ligger på Nørrebro i København, var allerede i søgelyset i december sidste år, da der ifølge styrelsen var "alvorlige brud på oven."

Dengang valgte man at tilbageholde det statslige tilskud til privatskolen på over 21 millioner kroner.

Blot to måneder senere i februar 2018 kom det frem, at skolen desuden skulle tilbagebetale 16,2 millioner kroner i tilskud, som Styrelsen for Undervisning og Kvalitet ikke mente var berretiget.

Ifølge styrelsen mister Iqra Privatskole nu helt det statslige tilskud på grund af dårlig økonomi.

Styrelsen pointerer endda, at skolen ikke har midler til at gennemføre undervisningen i 2019 - der er ganske ikke penge nok i kassen til drift.

"Der er dermed væsentlig fare for, at skolen på meget kort sigt må indstille sin virksomhed", skriver styrelsen.

- Styrelsen skal varetage statens kreditorinteresse og kan derfor ikke fortsætte med at udbetale tilskud til skolen. Skolen har gennem længere tid været under skærpet tilsyn - både pga. problemer med skolens økonomi og med undervisningskvaliteten, siger Birgitte Hansen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik