Muslimer går juleoptog for profet - og donerer til julehjælp

Danske muslimer går i december i år et enormt optog i København for at fejre profeten Muhammeds fødselsdag. Men optogets donationer går til julehjælp

00:29

Den 4. december går danske muslimer fredsmarch gennem Københavns gader. 

Formålet er at sætte fokus på kærneværdierne af julen, som er medmenneskelighed, solidaritet, fokus på fællesskabet, hvilke også er kærneværdier i den muslimske tro.

Qaisar Najeeb, talsmand i Minhaj-ul-Quran Danmark

Profeten Muhammed har nemlig fødselsdag den 4. december, og den anledning skal fejres med et enormt optog med fakler. Højtiden kaldes Mawlid

Men selvom muslimer jo ikke holder jul, så har arrangørerene Minhaj-ul-Quran Danmark besluttet at tage imod donationer og give dem ubeskåret til julehjælpen. 

"Formålet er at sætte fokus på kærneværdierne af julen, som er medmenneskelighed, solidaritet, fokus på fællesskabet, hvilke også er kærneværdier i det danske samfund samt den muslimske tro", siger Qaisar Najeeb, talsmand i Minhaj-ul-Quran Danmark i en pressemeddelelse. 

Læs også Danske muslimer fejrer også jul

Også i år starter man i Søndermarken og går ad Vesterbrogade mod Rådhuspladsen, hvor optoget slutter. 

"Vi ønsker at udbyde en platform, hvor alle danskere, uanset religiøs, politisk og social baggrund, kan samles for at fejre ovennævnte værdier, samt fejre de to højtider, hvis essens er fredelig sameksistens, som er alfa omega for et bæredygtigt fremtidigt dansk samfund", Qaisar Najeeb. 

Læs også Muslimske friskoler gør elever bedre end folkeskoler

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?