Museumsdirektør kaldte logo røvsygt: Nu svarer firmaet bag

Nationalmuseets nye direktør lagde ikke fingrene imellem, da han kaldte museets logo for "røvsygt". Nu svarer skaberne på kritikken.

Et stort N med en dobbelt skygge.

Sådan har Nationalmuseets logo set ud siden 2013, men ikke meget længere, hvis det står til Rane Willerslev, der tiltrådte som direktør den 1. juli.

quote Det ligner noget, der kommer fra et ministerium. Det er simpelthen så røvsygt.

Rane Willerslev, museumsdirektør for Nationalmuseet

Han har kaldt logoet "røvsygt": 

- Der er ikke det, der ikke er galt med det logo, sagde han til Berlingske.

Firmaet bag logoet, e-Types, tager ikke kritikken så tungt. Tanken bag logoet er, at de tre N'er symboliserer fortid, nutid og fremtid: 

- Det er jo subjektivt, om man kan lide det eller ej. For mig handler det om, at der er en god idé i tingene, og det synes jeg, at der er, siger Rasmus Ibfelt, der er Partner og Creative Director hos e-Types, til BT. 

Bureaukrati eller oplevelser

De tre N'er er kedelige at se på, mener Rane Willerslev:

- Det ligner noget, der kommer fra et ministerium. Det er simpelthen så røvsygt. Det nytter ikke noget, at man signalerer bureaukrati frem for oplevelser, sagde han til Berlingske.

Det er Rasmus Ibfelt ikke enig i:

- Det er hans subjektive holdning. Et logo er en af mange bestanddele i en visuel identitet, og hvis man ser på helheden, synes jeg, at det signalerer masser af oplevelser. Jeg ved ikke, om det signalerer noget bureakrati, eller hvad det gør, siger han til BT.

Logo som DR gør det

Derudover er Rasmus Ibfelt af den holdning, at logoet bare er en lille del af den fortælling, som Nationalmuseet ønsker at sælge om sig selv. Han mener i høj grad, at det handler om sociale medier og de udstillinger, man har.

Rane Willerslev ønsker, at Nationalmuseets mange museer, der blandt andet tæller Frilandsmusset i Lyngby, Kronborg i Helsingør, Christiansborg Slot og Eremitageslottet, får hver sit individuelle logo, der alligevel binder de forskellige museer sammen.

Her forestiller han sig noget lignende Danmarks Radios forskellige kanaler, der alle har et særpræget udtryk, men er genkendelige under DR's fane.

Rane Willerslev - en eventyrlysten forsker

 Her kan du møde Rane Willerslev:

Rane Willerslev bliver ny direktør for Nationalmuseet

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

"Det er både sundt og nærende for vores fælles forståelse af hinanden og vores kultur at få indblik i de andres sprog," siger sprogforsker Michael Ejstrup.

Forskningsprojekt søger dialekter: "Nordsjællandsk er en af de mest diverse ting indenfor sprog"

Tegning af Moen bynavne

Har du også undret dig? Her er forklaringen på sære bynavne i Lorryland

60_percent

playDigteren Peter Laugesen om klimaforandringerne: Det er trist at være magtesløs tilskuer

Bakken

playBakken får ny forlystelse - bliver den første af sin slags i Nordeuropa

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere