Museer vil afskaffe gratis entré

Økonomien på Nationalmuseet og Statens Museum for Kunst er så dårlig, at de to museer ønsker at indføre betaling for entré.

Nationalmuseet og Statens Museum for Kunst ønsker at afskaffe den gratis entré. Foto: Lorry

Når gæsterne ikke betaler for at komme ind på de to museer i København, så hænger økonomien ikke sammen. Siden 2006 har der været gratis adgang på Statens Museum for Kunst og på Nationalmuseet, det skriver Politiken i dag.

- Vi ønsker indtægter i form af entré for at sikre et manøvredygtigt museum, siger museumsdirektør på Nationalmuseet Per Kristian Madsen til Politiken.

De to museer har skrevet til kulturminister Bertel Haarder (V) og bedt om at få genindført entrébetalingen. Ønsket om at inførebetalingsentré ligger måske ikke så fjernt fra virkeligheden. Fo af de tre partier, som regeringen har indgået finanslovsaftale med, er kun Konservative imod. Liberal Alliance og DF er parat til at genindføre entré.

Dansk Folkeparti synes at det er en god idé, samme toner lyder fra Liberal Alliance, dog er partiet usikker på, om museerne samtidig skal beholde den kompensation, de får for den gratis entré.

Hos Konservative er der intet ønske om at ændre på ordningen. Heller ikke Radikale Venstre eller Socialdemokraterne er meget for at indføre betaling på de to museer igen. Men ingen af de to partier siger kategorisk nej.

Nationalmuseet og Statens Museum for Kunst mister henholdsvis 16 og 18 millioner kroner over de næste 4 år, skriver Politiken.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?