Mulig metrolinje på vej: Her skal den køre

København vil styrke den kollektive trafik. Derfor vil kommunen nu undersøge mulighederne for en ny metrolinje.

Hvis du gik og troede, at den kommende Metro Cityring sætter punktum for den massive udbygning af den kollektive trafik i København - Ja, så tager du fejl.  

Ifølge Københavns Kommune er tiden nemlig kommet til det næste store skridt, og vil blandt andet ny metrolinje til Refshaleøen være i spil.

Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse, hvor det samtidig fremgår, at København vokser så hastigt, at byens trafik forventes at stige med omkring 50 procent frem til 2050.

Det lægger pres på byens metro, busser og veje – og kræver en udbygning af infrastrukturen i byen, hvis ikke københavnerne i fremtiden skal risikere at blive efterladt på perronen i myldretid.

Interview med medlemmer af økonomiudvalget i Københavns Kommune.

Derfor har Økonomiudvalget besluttet, at Københavns Kommune nu skal undersøge mulighederne for at udbygge den kollektive trafik med ny metro, letbane eller BRT (bus i egen bane) på strækninger fra Københavns Hovedbanegård til Amagerbro, Refshaleøen og Brønshøj.

Her ses en grafik over den måske kommende metrolinje samt den letbane eller BRT (bus i egen bane, red.).
Her ses en grafik over den måske kommende metrolinje samt den letbane eller BRT (bus i egen bane, red.).
Foto: PR-foto (Københavns Kommune)

Overborgmester glæder sig

Beslutningen er taget på baggrund af en ny rapport fra Økonomiforvaltningen og flugter med overborgmester Frank Jensens visioner for byen:

quote  Effektiv og grøn kollektiv trafik skal sammen med cyklerne være rygraden i fremtidens København. Vi skal gøre det endnu mere attraktivt for københavnerne at lade bilen stå, så vi får mindre trængsel og renere luft til glæde for alle, der færdes i byens gader.

Københavns overborgmester Frank Jensen (S)

- Effektiv og grøn kollektiv trafik skal sammen med cyklerne være rygraden i fremtidens København. Vi skal gøre det endnu mere attraktivt for københavnerne at lade bilen stå, så vi får mindre trængsel og renere luft til glæde for alle, der færdes i byens gader, siger Københavns overborgmester Frank Jensen (S) i pressemeddelelsen.

Københavns Kommune har investeret massivt i den kollektive trafik de senere år. Blandt andet Metro Cityringen og metro i Nordhavn og Sydhavn er på vej og fra 2019 begynder man udskiftningen af alle byens dieselbusser med elbusser, der hverken larmer, forurener eller udleder CO2.

Større tilgængelighed

Overborgmesteren glæder sig over, at man nu kan arbejde videre med udbygninger, der blandt andet skal understøtte udvikling i områder som Amagerbro og Refshaleøen ved at gøre dem lettere at rejse til.

- Vi har styrket den kollektive trafik markant de senere år, men vi er ikke i mål. En ny udbygning skal binde byen bedre sammen, så det er endnu lettere at komme rundt – uanset hvilken bydel man bor i, siger overborgmester Frank Jensen (S).

Københavns Kommune vil nu analysere de udvalgte strækninger nærmere og nå frem til konkrete anbefalinger til, hvordan byens kollektive trafik skal udbygges. Resultaterne forventes at indgå i Kommuneplan 2019. 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

trafikuheld helsingørmotorvejen

Trafik-kaos på motorvejene: Adskillige uheld og lange køer

Kirsten Jensen, borgmester i Hillerød

playMillioner til cykelprojekt ved kommende station og supersygehus

bus movia

Snart kan du tage cyklen med i alle busser på Sjælland

20190220-143924-4-1920x1281we

Trængselsafgift for køretøjer kan være på vej i København

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere