Movia efter shitstorm: Udskældt reklame er lovlig

Movia kan godt forstå, at mange bliver stødt over en reklame fra Danskernes Parti - men trafikselskabet kan ikke afvise reklamen.

Bagenden på fire Movia-busser i København ser i øjeblikket sådan her ud. Foto: TV 2 Lorry

Folk i hovedstaden kan lige nu se reklamer for det højrenationale Danskernes Parti på Movias busser.

Reklameteksten lyder: 'Dine børn fortjener et dansk Danmark'. Det kan man bidrage til ved at hjælpe partiet i Folketinget, lyder budskabet.

Danskernes Parti ønsker at nedlægge samtlige integrationstiltag og hjemsende alle ikke-vestlige indbyggere i Danmark ved tvang. 

Reklamen har stødt rigtig mange borgere, der på Facebook har kritiseret selskabet for at tillade reklamer for det, mange kalder et 'nazistisk parti.'

'Rigtig mange har dobbelte standarder, men dobbelt standard til fordel for nynazister? Det er sgu alligevel sindssygt. Med tanke på, at I selv har valgt at have en holdning til, hvad I har på busserne - reelt set burde alle kunne reklamere inden for lovens rammer - så er det vildt, I tillader nynazistisk reklame', skriver Lasse Bauer fx på Movias Facebook-side. 

Movia   forstår godt, at nogle kan blive stødt af annoncerne - men det er ikke muligt for Movia at gøre noget i sagen, skriver trafikselskabet i et opslag på Facebook. 

'Vi har forståelse for, at nogen finder en reklame for Danskernes Parti ubehagelig, ligesom det kan være tilfældet med reklamer for andre partier. Movia kan imidlertid ikke med hjemmel i vores reklameregler afvise en reklame for Danskernes Parti, da vi generelt tillader reklamer for politiske partier, og reklamen ikke i sig selv er ulovlig', lyder det.

Movia har kontaktet operatøren, der har reklamerne på busserne, Arriva, og gjort opmærksom på, at Movia ikke har hjemmel til at sige nej til reklamen. 

 Fire af Movias busser kører i øjeblikket rundt med en reklame for Danskernes Parti. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik