Morten Kabell om Postgrund-striden: "Det er uspiseligt"

Mandag skal Teknik- og Miljøudvalget tage stilling til lokalplanen for Posthusgrunden.

Højt eller lavt? Flere boliger eller mere byrum?

Sagen drejer sig om den gamle grå postterminal i København fra 1970'erne, som PostNord i 2015 solgte til en amerikansk kapitalfond og Danica Ejendomme. De nye ejere vil rive postterminalen ned og bygge nye højhuse på grunden.

Grunden har længe været til debat, og der er fortsat stor uenighed om, hvad og hvordan der præcis skal bygges på den gamle Posthusgrund. Arkitekterne har de seneste måneder gjort, hvad de kunne for at forbedre projektet. Men byggeriet fortsat alt for massivt, mener Teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL). 

Læs også Utilfredse københavnere vil ikke have højhus på posthusgrund

"Byggeriet på Postgrunden er desværre et lysende eksempel på den type højhusbyggerier, der ikke gør noget godt for byen. Borgerrepræsentation burde have lært af fortidens fejlagtige højhusbyggerier og sige nej til dette projekt. Men jeg frygter desværre, at flertallet endnu engang lader de stærke kapitalinteresser bestemme over udviklingen af byen frem for at lytte til københavnerne,” skriver teknik- og miljøborgmester Morten Kabell i en pressemeddelelse (EL). 

Som det ser ud nu er planen, at grunden, hvor det gamle posthus lå, skal huse syv højhuse, hvoraf det højeste bliver på 115 meter. 

I forbindelse med den tidligere politiske behandling har flertallet ønsket, at der bliver stillet krav om almene boliger i forbindelse med byggeriet. Som det ser ud nu, bliver det dog kun til ca. 8.300 kvadratmeter. Og det er slet ikke nok til at formilde Morten Kabells syn på projektet.

”Socialdemokraterne forsøger at forsvare projektet med, at almene boliger bliver en del af byggeriet. Men der bliver tale om under 100 almene boliger, hvilket er meget lidt sukker for at få et ellers uspiseligt projekt til at glide ned. Jeg tror heldigvis også, at der skal mere til at få københavnerne til at acceptere byggeriet. Derfor håber jeg, at mange vil give deres mening til kende i forbindelse med høringen.”

Hvis politikerne i Teknik- og Miljøudvalget godkender forslaget til lokalplan mandag, skal det efterfølgende til behandling i Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen. 

 Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik