Mødrehjælpen samler ind, så børn kan få en sjovere ferie

Mange børn mangler oplevelser i sommerferien, fordi deres forældre ikke har råd. Så nu søsætter Mødrehjælpen en indsamling.

Det er snart sommerferie. 

Med sol på himlen, bøf på grillen og en kølig dukkert. 

Herligt, tænker de fleste. Men for en del forældre er det nærmest en kamp at holde sommerferie. Blandt andet for dem, der er på kontanthjælp. For de har ikke råd til at skabe rammerne for en god ferie for børnene.

Men nu er der måske hjælp på vej. Mødrehjæpen tager i dag hul på en indsamling for at skaffe penge til de børn, som ellers må klare sig stort set uden oplevelser i løbet af den lange ferie.

Gratis adgang, penge til transport, og til frokost og is

For dem der får hjælp fra Mødrehjælpens sommerindsamling er der gratis billetter til Den Blå Planet, Bon Bon Land eller Sagnlandet Lejre. 

 
 
Foto: TV 2 Lorry

quote De higer efter at få oplevelser i løbet af sommeren, som de kan fortælle om, når de kommer tilbage i skolen. Her sidder kammeraterne jo og fortæller om, hvad de har lavet af spændende ting i løbet af <em>deres</em> ferie.

Pernille Andersen, enlig mor på kontanthjælp, Hvidovre

Og så er der 200 kroner pr. barn til transport, og derudover 200 kroner pr. barn til frokost og is.

Pernille Andersen fra Hvidovre er enlig mor til to små børn, Caroline der går i 1. klasse og Villiam der går i 4. klasse.

Børnene higer efter at få oplevelser 

Pernille Andersen er på kontanthjælp, så hun har ikke penge til at give børnene oplevelser i løbet af den lange sommerferie. Hun holder sig mest til de gratis glæder. En tur på legepladsen, en tur i skoven og et smut på stranden. Men hendes børn håber altid på lidt mere.

SÅDAN STØTTER DU

- De higer efter at få oplevelser i løbet af sommeren, som de kan fortælle om, når de kommer tilbage i skolen. Her sidder kammeraterne jo og fortæller om, hvad de har lavet af spændende ting i løbet af deres ferie.

quote Ligesom alle andre forældre  ønsker dem, der søger sommerhjælpen, at se deres børn være glade. Men de har i forvejen svært ved at få økonomien til at hænge sammen.

Nanna Boysen, socialrådgiver, Mødrehjælpen

De vil bare se deres børn være glade

Socialrådgiver hos Mødrehjælpen Nanna Boysen håber på, at der kommer mange penge ind via Sommer-indsamlingen, for så er der mere at dele ud af. 

- Ligesom alle andre forældre ønsker dem, der søger sommerhjælpen, at se deres børn være glade. Men de har i forvejen svært ved at få økonomien til at hænge sammen. Der er ikke penge til at lægge til side til rejser eller udflugter, siger hun.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere