Modeugen blomstrer igen efter krise

Mode har længe ikke stået øverst på ønskelisten.

Når det er småt med pengene, så bliver der gjort færre eksklusive modeindkøb. Det har man i den grad mærket i modebranchen, hvor det har taget ualmindeligt lang tid at kommer ud af finanskrisen.

Nu er der endelige gode nyheder fra catwalken, og det er ikke kun efterårets nye tendenser. Specielt den danske mode klarer sig nu endelige godt efter krisen. 

- Jeg har talt med Dansk Mode & Textil, som oplever en positiv stemning fra messerne, som har meldt udsolgt, siger Eva Kruse, administrerende direktør for Danish Fashion Institute til Ritzau. 

Ved tidligere modeuger har mange danske designere ellers holdt sig væk på grund af krisen. Nu er de igen kommet på catwalken ved de københavnske modeuger.  

- Den stemning, jeg vejrer både fra den internationale presse, og de brands jeg har talt med, er meget positiv. Vi rider på en bølge fra de seneste modeuger, som har været gode, og det var rigtig dejligt at se f.eks. Won Hundred tilbage. Så jeg tror egentlig, at det kommer til at gå dansk mode rigtig godt fremadrettet, siger Eva Kruse. 

Hun tror på, at krisens størrelse i andre storbyer som f.eks. Berlin giver København en lille fordel nu.  

- På den måde kan man sige, at København blomstrer. Måske også lidt på bekostning af, at andre byer har det sværere, men vi skal ikke hvile på laurbærene. Der er stadigvæk stor konkurrence globalt, fortæller Eva Kruse.

Den københavnske modeuge slutter i dag.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

fangekoret

playVideo: Tidligere indsatte overrasker Louise efter 25 år bag tremmer

Lysfestival5

playJesper er lysets mester – også udlandet har fået øje på ham

Dragør lodstårn

Over 100 år gammelt vartegn i fare for at rådne op

De Ukendte Danmarksmestre - Morten Junge Olsen - Petanque

playDanmarksmestre i petanque er bedste venner og sigter efter VM

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere