Modeugen beskyldes for at køre pirattaxier

Sponsorerede biler, kørt af frivillige, blev brugt under modeugen. Og det er ulovlig taxakørsel, siger taxinævnet.

Foto: TV 2 Lorry

Under modeugen i København i sidste uge blev kendte journalister og fremtrædende gæster fragter rundt i biler, som var stillet til rådighed af Mazda og blev kørt af frivillige.

Men modeugen havde ikke søgt om tilladelse til at udføre taxikørsel, og chaufførerne havde ikke det rette kørekort til personfragt, når de kørte rundt med internationale modejournalister blandt andet fra Vogue, skriver metroXpress.

Der er dermed tale om ren taxikørsel. Det vurderer Trine Wollenberg, direktør i Dansk Taxi Råd.

-Det her er efter min vurdering en klar overtrædelse af taxiloven. Alt, hvad der hedder erhvervsmæssig personbefordring - og det er det, når det som her er tilfældige personer, man transporterer rundt - kræver en taxitilladelse. Det er fastlagt i loven. Det her ligner ren taxikørsel, siger hun til metroXpress.

Hun bakkes op af Taxinævnet, som skal godkende personkørsel i stil med den, der fandt sted under modeugen.

Meget tyder på, at det er i strid med taxiloven, siger Frida Gísladóttir, sekretariatschef i Taxinævnet i Region Hovedstaden, om Copenhagen Fashion Weeks transportordning.

Hun oplyser, at Taxinævnet ikke har modtaget nogen ansøgning fra Copenhagen Fashion Week, Mazda eller nogen af de øvrige samarbejdspartnere, som stillede bilerne til rådighed.

Hun vurderer, at modeugen skulle have haft en tilladelse.

- Reglerne er meget klare, og der skal ikke særlig meget til, før man skal have en godkendelse, siger hun til metroXpress.

I en mail skriver direktør for Copenhagen Fashion Week Eva Kruse:- Vi har, os bekendt, ikke foretaget os noget ulovligt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik