Modeuge: Her er stylistens tre råd til plus size-kvinderne

Stylist Christina Donskov fra AnnóAnno er selv tidligere plus size-model. Nu står hun bag modeugens eneste plus size modeshow.

I dag lød startskuddet til Copenhagen Fashion Week, hvor der i løbet af ugen vil være utallige modeopvisninger i København.

Men selv om plus size-kvinder udgør en stor del af den danske befolkning, så er der vanen tro under modeugen ikke meget at komme efter, for de personer, der ikke lige har kroppen til at glide ubesværet ned i en størrelse 36.

Men det har stylisterne hos AnnóAnno, der har specialiseret sig i at udvælge mode til plus size-kvinder, i år gjort noget ved. De har stablet et show på benene med modetøj i størrelserne 42-56.

Dermed får modeugen sit eget plus size modeshow. Og det er en hyldest til de mange kurvede kvinder, lyder det fra arrangørerne.

- Et modeshow handler om trends og fungerer som en slags rettesnor for skønhedsidealet. Når plus size derfor slet ikke er repræsenteret ved Copenhagen Fashion Week, sender det et underliggende signal om, at plus size-kvinder ikke kan være smukke, siger Christina Donskov, der er en af stylisterne hos AnnóAnno.  

- Det kunne vi ikke være mere uenige i. Derfor har det været helt naturligt for os at stable et ambitiøst modeshow på benene og dermed sætte fokus på, at plus size fashion er inspirerende, spændende og smukt, siger Christina Donskov, der også til daglig er indkøber og selv tidligere plus size-model.

Og Christina Donskov har tre konkrete råd til plus size-kvinderne, som du også kan høre i videoen. Og her er budskabet, at man først og fremmest skal gøre, som man vil.

Stylistens tre råd

Modeshowet, som altså er modeugens eneste plus size-modeshow, der hylder kurvede kvinder, løber af stablen under Københavns officielle modeuge. Showet kan opleves i Lokomotivværkstedet den 8. august kl. 14.00.

AnnóAnno er et online-koncept, som har specialiseret sig i mode og personlig styling til plus size-kvinder.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Sankt Hans hospital

Milliondonation skal hjælpe rekreativ have på vej

Skærmbillede 2021-05-10 kl. 08.56.31

playSvend Brinkmann: "Det er befriende, at vi ikke kan alt"

cykelturisme fjordlandet

Uudnyttet potentiale: Tre kommuner satser stort på cykelturisme

Tivoli fredagsrock

Tivoli udsætter Fredagsrock - lancerer nyt musikkoncept i stedet

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere