Mobil politistation skal sikre tryghed i Nordvest efter drab

Skuddrabet på en tidligere bandeleder i Københavns Nordvestkvarter har ikke blot givet politiet travlt med opklaringsarbejdet. Trygheden i området er også en vigtig opgave.

De blå blink mandag aften var tirsdag afløst af den mobile politistation på Hejrevej i det nordvestlige hjørne af København.

Det var der, den tidligere bandeleder Nedim Yasar mandag aften blev ramt af skud, der siden har kostet ham livet. Derfor har nærpolitiet været til stede hele dagen for at snakke med bekymrede borgere, der bor og færdes i området.

For et drab skal ikke bare opklares. Det skal også bearbejdes af en hel bydel, så den igen kan finde tilbage til hverdagen. Derfor er det vigtigt at genskabe trygheden i området.

- Der er jo ingen folk, der er vant til, at der bliver skudt i deres område. Så når de pludselig hører, der har været skyderi, er det klart, det også medfører utryghed. Derfor kører vi ud og beroliger folk om, at de kan være trygge, siger politikommissær Jonas Wybrandt.

Det er især folk med arbejde i området, der har henvendt sig med spørgsmål til betjentene fra nærpolitiet, fortæller han.

- Det har været spørgsmål, om det er farligt at gå på gaden herude. Det fortæller vi dem, at det er det ikke. Det er der ikke noget, der indikerer. Så de skal fortsætte hverdagen fuldstændig som normalt.

Rykker ud mobilt hver dag

Københavns Politi oprettede den mobile politistation sidste sommer. Hver dag ruller den ud til et sted i byen, hvor der er særligt behov for ordensmagtens synlighed og tilstedeværelse.

To ansatte der arbejder helt tæt på gerningsstedet på Hejrevej, var glade for at have nærpolitiet i området her dagen derpå.

- Jeg synes, det giver meget god mening, at de er her i de her dage. For der er sikkert rigtig mange, der føler sig utrygge, siger Oskar Jakobsen.

- Det giver en følelse af tryghed, at politiet er her for at beskytte os, hvis der igen skulle ske noget, lyder det fra Konstantin Andreev.

Har man bekymringer, man vil dele med nærpolitiet, kan de altid kontaktes via hjemmesiden dinbetjent.dk. Men om den mobile politistation igen er til stede på Hejrevej onsdag, eller den ruller et nyt sted hen, må tiden vise.

- Det tager vi stilling til, ud fra de henvendelser vi nu en gang får. Den mobile politistation rykker sig rundt og er tilgængelig i hele København, og det vil den også være i morgen, siger politikommissær Jonas Wybrandt.

Københavns Politi efterlyser tirsdag eftermiddag fortsat vidner til den fatale skudepisode.

Nærpolitiet tilbyder samtaler med bekymrede borgere efter drabet på Yasim Nasar

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Politi retten i glostrup 112

Anklager vil have ældre ægtepar idømt fængsel for hadforbrydelse mod ung kvinde

politi 112 politibil

Knivoverfald i Nordvest: Politiet efterlyser tre mænd

20191011-134929-3-1920x1280we

Mand overdænget med slag og stukket med kniv i København

Genrebillede

Gymnasie ramt af kæmpetyveri: 120 designerstole forsvandt over weekenden

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere