Mjølnerparkens forvandling i gang, men beboernes holdninger er delte

En omfattende renovering af Mjølnerparken på Nørrebro er så småt gået i gang, men beboerne i området både glæder og bekymrer sig over projektet.

Efter mere end fem års forberedelse kunne man fredag se de første tegn på, at en 800 millioner kroner dyr forvandling af Mjølnerparken nu bliver til virkelighed.

Der er tale om en omfattende renovering af de eksisterende boligblokke, nybyggeri af både ungdomsboliger og penthouselejligheder samt et helt nyt og 300 meter langt handelsstrøg med butikker og servering.

Men det er en forvandling, der vækker både glæde og bekymring blandt beboerne.

- Jeg glæder mig til at se de nye huse, og jeg håber, at det kan give folk et nyt syn på Mjølnerparken. I dag synes alle, at det er et farligt sted, men måske kan renoveringen ændre den synsvinkel, siger Hinda Yussuf, der har boet i Mjølnerparken de sidste 14 år.

Ibrahim Kaddoura forholder sig anderldes kritisk til det nye projekt. Han mener, at de lokales ønsker er blevet overhørt, og at projektet forløber på boligselskabet præmisser.

- Jeg må indrømme, at jeg er utilfreds med projektet nu. Boligselskabet lytter ikke til vores ønsker, og jeg synes ikke forløbet har været demokratisk, siger Ibrahim Kaddoura, der har boet i Mjølnerparken de sidste 26 år.

Ibrahim uddyber, at han oplever, at projektet i dag ser helt anderledes ud, end da beboerne først fik det præsenteret. For eksempel skal der ikke være affaldsskakte som lovet i de nyrenoverede opgange, siger han.

Formand for boligselskab maner bekymringer til jorden

Men Jan Hyttel, der er formand for boligselskabet Bo-Vita, som står for renoveringen af Mjølnerparken, mener ikke, at forløbet har været udemokratisk:

- Jeg kan ikke genkende det billede. Jeg føler, at vi har haft en "state of the art"-involvering herude. Vi har kørt projektet siden 2011 med flere afdelingsmøder og borgermøder. Så sent som for en måned siden havde vi et beboermøde, siger han.

TV 2 Lorry har i dag talt med flere beboere, der også giver udtryk for forskellige bekymringer.

Dels bekymrer en del sig for, om huslejen bliver meget højere end i dag, ligesom flere frygter, at projektets tidsplan ikke bliver overholdt.

Men også de bekymringer maner formanden til jorden.

- På to afdelingsmøder i Mjølnerparken har vi lovet beboerne, at huslejen vil stige maximalt 10 pct., så det bliver fortsat billigt at bo herude, siger Jan Hyttel og fortsætter:

- Vi er ret overbeviste om, at tidsplanen nu holder. Vi har været igennem et langt forløb, hvor vi har ændret forskellige tidsplaner, så jeg kan godt forstå, at der er nogen, som er skeptiske. Men når vi står her om et præcist et år, er der fuld gang i byggeriet, så vi tror på, at tidsplanen nu holder.

I deisse dage er KHS Arkitekter i gang med at sætte en "prøvefacade" op, hvor de vil teste de materialer, de har planer om at bruge til den endelige renovering.

På den måde kan både arkitekterne og også alle nysgerrige snart se, hvordan det endelige resultat sandsynligvis kommer til at se ud udadtil, når den samlede renovering er færdig om cirka fire år.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik