Mistænkt smykketyv snuppet i udrejsekontrollen

En 33-årig mand forsøgte at rejse ud af landet med stjålne smykker fra en kinesisk filmstjerne, der i disse dage besøger København.

Den 33-årige mand blev natten mellem mandag og tirsdag anholdt ved færgelejet i Rødbyhavn på Lolland, hvor han forsøgte at komme ud af landet.

Manden mistænkes for at stå bag tyveriet af smykker, ure og kontanter for omkring fire millioner kroner. De mange værdigenstande forsvandt fra den kinesiske filmstjerne Tao Lius hotelværelse på First Hotel Kong Frederik i København.

Den kinesiske superstjerne befinder sig i disse dage i København, fordi hun skal lave en reklame for skofirmaet Ecco, der er enormt populært i Kina.

- Det lykkedes os at spore os frem til, at den mistænkte var på vej ud af landet, men heldigvis fik vi standset ham i forbindelse med en udrejsekontrol i Rødbyhavn, siger Henrik Vedel, central efterforskningsleder ved Københavns Politi, til Ritzau.

Den anholdte er en 33-årig mand, som politiet kender fra en tidligere sag, men af hensyn til efterforskningen vil politiet ikke at fortælle mere om mandens baggrund eller nationalitet. Det er også uvist, om politiet leder efter andre mistænkte.

Ifølge politiet er det "godt benarbejde", der har ført til at manden blev pågrebet med smykkerne på sig.

- Det er et samarbejde mellem Københavns Politis indbrudsgruppe og grænsekontrollen ved Rødbyhavn, der har ført til anholdelsen, som fandt sted 00.45, siger Henrik Vedel.

Den anholdte fremstilles tirsdag i grundlovsforhør i Dommervagten. Han sigtes for groft tyveri, oplyser Københavns Politi.

Tao Liu, der blandt andet har været med i storfilmen 'The Last Concubine,' skrev mandag på det sociale medie Weibo, der er Kinas svar på facebook, at hun havde været udsat for et tyveri fra sit pengeskab på First Hotel Kong Frederik i København.

Men nu kan hun se frem til et glædeligt besøg fra Københavns Politi.

- Nu skal vi selvfølgelig have underrettet den forurettede. Men det, der sker nu, er, at vi skal have efterforsket sagen noget mere, siger Henrik Vedel. Politiet har ikke oplyst, om manden var i besiddelse af samtlige af de stjålne effekter, da han forsøgte at rejse ud af landet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Christiania Pusher Street

65 personer sigtet for at sælge hash udenfor Christiania

Bomberør

17-årig risikerer forhøjet straf for at skyde med bomberør mod tre betjente

Politibil

Politi efterlyste 13-årig: Nu er hun fundet i god behold

Kvinde overfaldet Tisvildeleje

Tidligere patient erkender dødelig vold mod læge

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere