Minister til presset borgmester: "Din præmis er forkert"

Det passer ikke, at lovgivningen og den seneste vejledning fra ministeren er i strid med hinanden, lyder det fra beskæftigelsesministeren.

Et flertal i beskæftigelses- og integrationsudvalget har på et møde onsdag besluttet at fremrykke sagsbehandlingen, så de københavnere, der har været på kontanthjælp i over fem år og har søgt om førtidspension, hurtigere får deres sag gennem systemet.

Beslutningen kommer efter længere tids fokus på, at København er er den kommune i hele TV 2 Lorrys sendeområde, der med afstand er mest tilbageholden med at tildele førtidspension. Antallet af tilkendte førtidspensioner er faldet fra 1.026 i 2010 til blot 320 sidste år.

quote Det er det største problem, at lovgivningen er så stram og så hård

Anna Mee Allerslev, beskæftigelses- og integrationsborgmester, Radikale Venstre, København

Beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev, Radikale Venstre, fastholdt igen i dag, at Københavns Kommune blot følger loven.

- Vi skal have ministeren til at kigge på lovgivningen. Det er det største problem, at lovgivningen er så stram og så hård, at kommunerne samlet har svært ved lovligt at tilkende de førtidspensioner, vi politisk gerne vil, sagde Anna Mee Allerslev til TV 2 Lorry onsdag.

Minister: Der er fuld overensstemmelse

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen, Venstre, har så sent som i marts måned sendt en ny vejledning til reglerne om ressourceforløb. Ifølge Anna Mee Allerslev kan den ikke bruges som rettesnor for tildelingen af førtidspensioner, men den udlægning afvises af beskæftigelsesministeren.

- Det er en forkert præmis, som Københavns Kommune og Anna Mee Allerslev opstiller her. Det er ministeriets vurdering, at der er fuld overensstemmelse mellem loven, Ankestyrelsens praksis og orienteringsskrivelsen til kommunerne, skriver Troels Lund Poulsen i en kommentar til TV 2 Lorry.

Både loven, Ankestyrelsen og orienteringsskrivelsen til kommunerne er helt klar, pointerer han.

- Hvis kommunen ikke kan pege på et ressourceforløb, som man kan have gavn af, og der er dokumentation for, at arbejdsevnen er varigt og væsentligt nedsat, så kan der tilkendes førtidspension, skriver ministeren.

Åbner for at se på loven igen

Efter sommerferien mødes ministeren med Anna Mee Allerslev og derefter med forligspartierne bag den seneste reform af førtidspensionssystemet fra 2012. Foruden de nuværende regeringspartier Venstre, Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance tæller forligskredsen Socialdemokraterne, SF og Radikale Venstre.

- Hvis der efter mødet hersker nogen tvivl om, at borgernes ressourceforløb skal være realistiske i forhold til at give en positiv udvikling, så er jeg villig til at se på lovgivningen igen, siger ministeren. 

Beskæftigelses- og integrationsudvalget har nu pålagt forvaltningen at finde ud af præcis hvad kommunen kan gøre inden for lovens rammer.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik