Minister svinet til på gymnasie: Nu siger elevrådet undskyld

Elevrådet ærgrer sig over, at der blev råbt skældsord efter minister.

Efter at være blevet buhet ud af Ørestad Gymnasium får undervisningsminister Merete Riisager (LA) nu en uforbeholden undskyldning af elevrådet. 

Det siger Henrik Michael Rafn, der er en af to ledere af elevrådet på Ørestad Gymnasium, til TV 2 Lorry.

- Vi undskylder for den uheldige episode, som hun blev udsat for, siger Henrik Michael Rafn.

TV 2 Lorry kunne torsdag aften offentliggøre en video, hvor det kan ses og høres, hvordan eleverne råber ad Merete Riisager, ligesom hun blev mødt af bannere. Altinget har talt med kilder, der fortæller, at der blev kastet med mønter, og at der blev råbt "luder" efter ministeren.

I en officielt udtalelse fra elevrådet lyder det:

“Vi fra Ørestad Gymnasiums elevråd vil gerne fralægge os ansvaret for den ubehagelige hændelse d. 7/3, ved Merete Riisagers besøg. Elevrådet har ikke fået noget information om planerne for oprøret, så det vil vi gerne fralægges al ansvar for,” lyder det i udtalelsen, der er underskrevet af Sofie Amalie Spies og Henrik Michael Rafn, Formandsskabet på Ørestad Gymnasium.

Undervisningsminister Merete Riisager måtte se sig selv buhet ud af Ørestad Gymnasium.

Vrede og irratation

19-årige Henrik Michael Rafn, der til daglig går i 3.I, stod selv i kantinen og kunne personligt mærke, hvordan noget var på færde, da undervisningsministeren var på vej op ad en trappe til et planlagt møde med gymnasiets elever om demokratisk dannelse og besparelser. 

- Stemningen var anspændt. Man kunne mærke, at der var en vrede og irritation, siger Henrik Michael Rafn.

Der blev råbt skældsord, siger Henrik Michael Rafn, men han kunne ikke høre hvilke. Som elev kalder han episoden for “uheldig”.

- Det er ikke sådan demokratisk dannelse fungerer. Det er rigtig ærgerligt, at der bliver råbt de her ting til hende. Man skulle i stedet have gået i dialog med hende, siger han til TV 2 Lorry.

Elevrådet rundt i klasserne

Fredag er stemningen anspændt og tung på Ørestad Gymnasium, siger Henrik Michael Rafn. Elevrådet har været rundt i alle klasser for at “informere om, at håndteringen af besøget var uhensigtsmæssig,” skriver elevrådet i udtalelsen.

“Vi som elevråd er i dialog med ledelsen og lærerne om hændelsen, og arbejder sammen med dem for at få hånd om situationen,” lyder det.

Formandsskabet forklarer, at “det er vigtigt for eleverne at udvise den utilfredshed, som der er kommet efter 2 procent-besparelserne (omprioriteringsbidraget, der pålægger gymnasiet at spare to procent om året, red.)."

“Elever er utilfredse efter en fyringsrunde på skolen som konsekvens af besparelserne,” skriver de i udtalelsen.

Derfor er eleverne utilfredse:

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20210113-131730-5-1920x1280we

Kan tage flere dage: 100.000 borgere skal fortsat koge vandet

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere