Minister: "Jeg har ikke noget ønske om at straffe eleverne på Ørestad"

Undervisningsminister Merete Riisager afviser fælles sanktioner mod gymnasielever på Ørestad Gymnasium.

Undervisningsminister Merete Riisager (LA) understreger nu, at hun ikke vil have eleverne på Ørestad Gymnasium straffet.

Forleden dag kom det ellers frem, at ministerens egen styrelse har opfordret gymnasiets ledelse til at straffe eleverne kollektivt for deres opførsel under ministerens meget omtalte besøg på skolen i starten af marts. Men styrelsens indblanding er ikke sket med ministerens velsignelse, slår hun i dag fast i et opslag på hendes egen Facebook-profil.

- Jeg har ikke noget ønske om at straffe eleverne på Ørestad. Styrelsen skal heller ikke forlange sanktioner. Det har jeg gjort klart for dem, skriver Merete Riisager, som fredag i går var kaldt i samråd af Alternativet på grund af den seneste udvikling i den meget omtalte sag.

I begyndelsen af marts afbrød Merete Riisager og sognepræst Kathrine Lilleør pludseligt deres besøg på Ørestad Gymnasium efter tilråb og angiveligt truende adfærd fra elever.

Siden er eleverne på gymnasiet blevet kritiseret for deres opførsel af blandt andre Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK).

(I videoen nedenfor kan du se, hvordan det gik, da Merete Riisager besøgte Ørestad Gymnasium den 7. marts.)

 

Tumultarisk oplevelse

Selvom Merete Riisager skriver, at selvom hun ikke tror på, at sanktioner er vejen frem, så er hun alligevel stadig bekymret over episoden, som hun beskriver som ”den mest tumultariske oplevelse som politiker”.

Hun mener, at der stadig er en manglende erkendelse på Ørestad gymnasium af, at demokrati er samtale, og at man ikke kan gennemtvinge sine holdninger ved at råbe og buhe.

- Sådan fungerer det ikke. Og hvis det er, hvad eleverne lærer på Ørestad Gymnasium, er jeg ærligt talt bekymret.

- Jeg tror ikke på, at sanktioner er vejen frem. Det har jeg gjort klart for Styrelsen. Jeg tror, der skal et langt sejt træk til. At man på gymnasiet arbejder med den demokratiske dannelse, skriver ministeren.

Elevrådsformændene på Ørestad Gymnasium sagde i går til TV 2 Lorry, at de fandt styrelsens indblanding "absurd" og "udemokratisk".

- Det er jo helt vildt absurd, at man vil kollektivt afstraffe, fordi der er en lille promille af eleverne, der har gjort noget uheldigt, sagde Henrik Michael Rafn, der er den ene af de to elevrådsformænd på skolen.

Her kan du se hele indslaget om balladen om Ørestad Gymnsasium fra fredag aftens nyhedsudsendelse.

Nu bliver det meget omtalte besøg, hvor undervisningsminister Merete Riisager blev buh´et ud af eleverne, også genstand for et samråd i Folketinget.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

hjemløs

Hus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere