Minister er klar til slå ned på muslimske friskoler

Undervisningsminister Merete Riisager vil lukke friskoler, der ikke lever op til kravene.

Tidligere har politikere haft berøringsangst overfor muslimske friskoler, men nu skal de lukkes, hvis de ikke overholder loven.

Det siger undervisningsminister Merete Riisager. Liberal Alliance, til BT. 

Ministeren hævder, at hun tager sagen anderledes alvorligt end tidligere regeringer. Hvis friskolerne ikke lever op til kravene, bliver statens tilskud på 75 pct. af skolernes udgifter fjernet. Det fastslår Merete Riisager i det første interview, hun giver om fremtiden for de muslimske friskoler.

- Det er klart, at hvis skolerne ikke lever op til loven, så mener jeg, at de skal lukkes. Vi tager loven bogstaveligt – så de frie privatskoler skal opdrage til frihed og folkestyre, siger ministeren.

Jihad-papirer i et kopirum. Beretninger om fornægtelse af universets oprindelse og arternes udvikling. Rod i regnskaberne og dårlig forvaltning af statens penge år efter år. Manglende skolepenge fra forældrene på knap en million kroner. Forherligelse af militante grupper som Hizbollah. Tidligere lærere, der fortæller om vold mod elever. Det er bare nogle af de afsløringer, BT og Berlingske har bragt de seneste 14 dage. 

- Lærerne fortæller om forhold, der rækker 10 år tilbage. Det er forfærdeligt at høre, at der har været kritisable forhold i så mange år. Og at skiftende regeringer ikke har undersøgt sagen. For der har jo faktisk været lærere, der har skrevet til politikere og ministerier, siger Merete Riisager, der var med til at lave en ny og skrappere friskolelovgivning i 2016. 

- Nu har vi flere værktøjer i kassen. Vi laver f.eks. kontrolbesøg uden varsel. Jeg kan ikke afsige en dom over en skole, det er styrelsen, der skal fremlægge det. Men jeg synes, det ser meget alvorligt ud, siger Merete Riisager. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

20190704-114409-5-1920x1338we

Politikere vil have lattergas på forbudsliste

Trafikstøj(1)

playTransportordførere svarer igen på kras kritik fra borgmester i støjplaget kommune

Lars Løkke Rasmussen

playMan skal passe på med at undervurdere Lars Løkke Rasmussen, lyder det fra de konservative

Simon Aggesen

Borgmester med ”upassende” aprilsnar om corona – nu beklager han

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere