Minister afviser tyveriplaget købmands højeste ønske

Justitsminister Søren Pape besøgte fredag dagligvarebutikken MENY i Valby, som i årevis har været plaget af systematiske tyverier.

02:26

Den tyveriplagede MENY-butik på Toftegårds Plads i Valby fik fredag besøg af landets justitsminister. 

Butikken er plaget af organiserede tyverier, og købmanden har flere gange i magtesløshed offentliggjort billeder af mistænkte tyveknægte fra butikkens overvågningskameraer på sin Facebook-side.

Søren Pape gik en tur rundt i butikken med købmanden for at se, hvilke udfordringer butikken har.

Købmand Brian Rosenstand mener, at indsatsen mod kriminelle netværk skal være flerstrenget. Politiet skal have flere ressourcer til efterforskning af kriminelle netværk, som går på rov i butikkerne, men øverst på købmandens ønkseliste står muligheden for at kunne offentliggøre billeder fra butikkens overvågning på for eksempel Facebook. 

Læs også Købmand deler billede ulovligt: Vi ser ikke vores penge igen

00:57 Luk video

Læs også Iskoldt: Organiserede tyve ribber dagligvarebutik

Søren Pape medgiver, at det skal være nemmere for butikkerne at finde frem til tyveknægtene. Derfor bliver det også snart lovligt for erhvervsdrivende at dele materiale med hinanden i et internt it-system. Besøget i butikken overbeviste ham dog ikke om, at det skal være lovligt at offentliggøre overvågningsbilleder at mistænkte.

- Det kan nemlig være meget indgribende at blive hængt ud som lovovertræder i offentligheden, for eksempel på sociale medier eller andre steder på internettet. Derfor er det en god løsning, vi har fundet, så butikkerne kan dele billederne med hinanden, uden at man samtidig risikerer at hænge folk ud i offentligheden, siger Søren Pape til TV 2 Lorry.

01:12 Luk video

Efter sommerferien vil regeringen komme med et udspil, der skal se på bekæmpelse af organiseret tyveri. Udspillet vil blandt andet se på hælervare, som bliver stjålet i en butik og solgt videre i en anden, bødestraf og hvordan myndighederne kan arbejde bedre sammen om at stoppe tyvebanderne. 

Læs også Pape vil lade butikker dele overvågningsvideoer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik