Mindre regn til det københavnske busfolk

Passagerne på Københavns travleste busruter kan se frem til nye læskærme med digital trafikinformation.

Passagerer på A- og S-busserne i København er vant til at blive våde, mens de venter på bussen. Nu vil Københavns Kommune dog sikre læskærme med indbygget trafikinformation ved de mest benyttede stoppesteder i kommunen.

- Hvis vi skal have flere pendlere til at lade bilen stå og tage bussen, skal vi tilbyde buspassagererne samme gode venteforhold som i Metroen og ved togstationerne. Det vil sige ly for regnen og rusk samt god information om ventetid og alternative rejsemuligheder, siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (Enhedsl.) i en pressemeddelelse.

De forbedrede venteforhold er et af resultaterne af en ny aftale, som Københavns Kommune har indgået med en virksomhed, der specialiserer sig i såkaldt outdoor reklame.

Københavns Kommune går nu i gang med at undersøge, hvor det er muligt at etablere de nye buslæskærme, der vil blive sat op i sommeren 2016.

De nye læskærme vil blive udstyret med digitale infoskærme, der vil vise, hvor lang tid passagerne skal vente på den næste bus. Ved de vigtigste trafikknudepunkter vil skærmene også oplyse om nærliggende stationer og busstoppesteder, så passagererne kan finde alternative trafikforbindelser i byen.

Den nye aftale betyder samtidig, at der vil komme færre reklamer i det københavnske bybillede fremover. I alt 90 store reklamebærende elementer forsvinder fra bybilledet.

- København skal ikke være en by plastret til med reklamer. Derfor er jeg meget tilfreds med, at vi får færre reklamer i byen med den nye aftale, siger Morten Kabell.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

Borgmestre i fælles kamp

Tre borgmestre i fælles kamp for manglende motorvej

80_percent

playEnhedslisten: Det haster med en løsning for Østbanen

618113-311

Forsinkelser for S-tog og fjerntog efter uheld ved Valby

Ny Ellebjerg. Olivas Borehoved 06. Foto Metroselskabet

Boremaskiner krydser byen - denne gang over jorden

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere